Aulapalvelusta vaihtelua insinööriopintoihin

Jani Lavosen kohtaa Sodexolla aina siellä missä apua kulloinkin tarvitaan. Hän on tehnyt Sodexolle töitä jo lähes kymmenen vuoden ajan, ensin koululaisena kesätöissä ja sittemmin opintojen ohessa myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Tiskaaminen ja salaatin pilkkominen olivat Janin ensimmäisiä tehtäviä, hän aloitti keittiöapulaisena jo 15-vuotiaana. Täysi-ikäiseksi tultuaan hän vaihtoi keittiöstä aulapalvelun puolelle.

Vakiopaikkana Janilla on Teknologian tutkimuskeskus VTT Otaniemessä. Aulapalveluhenkilönä hänen tehtäviinsä kuuluu vieraiden vastaanottoa sekä postinjakajana ja autonkuljettajana toimimista. Lisäksi Jani on hankkinut vartijakortin, jotta voi tarvittaessa hoitaa myös aulavartijan hommat.

Päätyökseen Jani opiskelee Vantaalla Metropolian ammattikorkeakoulussa bio- ja elintarviketekniikan insinööriksi.

- Opiskeluaikana käyn Sodexolla kiireisempinä aikoina päivän pari viikossa, joskus teen sijaisuuksia useamman päivän tai vaikka muutaman viikon. Työt on helppo sovittaa aina joustavasti opintoihin, yleensä töihin kysytään kuukauden tai vähintään viikon varoajalla.

Aulapalvelutöihin vaihtelua tuovat vuorot Helsingin Stadionilla kioskiesimiehenä isojen tapahtumien yhteydessä. Kioskin työntekijöiden esimiehen vastuisiin kuuluu monenlaista koordinointia sekä tuotteiden riittävyydestä ja vaihtorahoista huolehtimista. Työsuhde-etuihin kuuluu paitsi ilmaiset sivukorvalla kuullut konsertit, myös mukavat työkaverit.

- Sodexolla on ylipäänsä hyvä työilmapiiri. Työporukoissa on erilaisia ihmisiä, sekä nuoria että vanhoja, mutta tulemme hyvin toimeen.

Jani arvostaa keikka- ja kesätöissä erityisesti monipuolisuutta, aina ei tarvitse tehdä samaa vaan työt ja työympäristöt vaihtelevat. VTT:n päivävuorot ja Stadionin iltatapahtumat tuovat vaihtelevuutta myös työaikoihin, mikä erityisesti kesäisin on mukavaa. Toiveissa olisikin jatkaa lisätienestien hankkimista Sodexolla koko opiskeluajan.