Hannele palasi takaisin työelämään

Muutama kuukausi sitten Hannele Myllymäellä oli tiukat paikat. Koko ikänsä suurkeittiöissä työskennelleelle kylmäkölle tuli terveydellisiä esteitä, eikä koulutusta vastaava työ keittiössä ei enää ollut mahdollista.

Hannele joutui jäämään sairauslomalle useaksi kuukaudeksi, ja työnantaja alkoi selvittää hänelle uusia työmahdollisuuksia yrityksen sisältä. Työkokeilun kautta Hannele pääsikin tarjoilijaksi.

– Minulle oli suuri asia, että pääsin sairausloman jälkeen takaisin työelämään. On hienoa, että voi koko ajan oppia uutta.

Hannelen mielestä erilaiset – eri-ikäiset tai eri elämäntilanteissa olevat – työkaverit ovat työyhteisön rikkaus. Erilaisuuden arvostaminen näkyy käytännössä.

– Sodexolla kunnioitetaan myös vanhempia ihmisiä, heitä arvostetaan ja heidät halutaan pitää työelämässä. Se on tärkeää. Työnantaja hoiti oman tilanteeni tosi hienosti. Vaikka aluksi itselleni tilanne näytti välillä mahdottomalta, minulle löydettiin toimiva ratkaisu, Hannele kiittelee.

Hannele on työskennellyt Sodexolla vuodesta -93 lähtien. Asiakaspalvelutehtävissä hänestä parasta on työn itsenäisyys.

– On kivaa laittaa esim. kahvituksia kauniisti. Saa tehdä omaa, omannäköistä työtä.

Hannelelle on vuosien varrella kertynyt kokemusta monesta Sodexon toimipisteestä. Hänen mielestään on turvallista, että vaikka toimipiste vaihtuu, työn tekemiseen liittyvät perusasiat säilyvät samoina.

– On hyvä, että paikasta riippumatta pelataan samoilla säännöillä. On tarvittaessa helpompaa siirtyä toimipisteestä toiseen, kun tietää miten toimitaan. Olisi kamalaa, jos aina joutuisi tutustumaan täysin uuteen yritykseen alusta alkaen.