Sodexo

Kokonaispalveluratkaisut, ravintolapalvelut, siivouspalvelut, kiinteistöpalvelut, aula-, kokous- ja tapahtumapalvelut

Monipuolinen urapolku aluejohtajaksi

Aluejohtaja Sanna Lavosen ura Sodexolla on kestänyt 18 vuotta. Koulutukseltaan Sanna on ravitsemusteknikko. Opettajan uran kokeilun jälkeen hän tuli Lounasrenkaalle ravintolapäälliköksi.

– Opettajan työ tuntui olevan niin kaukana arjesta. Halusin olla tapahtumien keskipisteessä päivittäisessä toiminnassa. Ja toki perheelliselle myös työsuhteen vakaus oli tärkeää, Sanna kertoo.

Lounasrenkaan myynnin mukana Sanna siirtyi liikkeenluovutuksella Polarkestille, jonka toiminta siirtyi myöhemmin Sodexo-konsernille. Ravintolapäällikkönä Sanna on toiminut monenlaisissa toimintaympäristöissä aina kouluista henkilöstöravintoloihin.

– Sittemmin toimipaikan loppumisen myötä siirryin toimistolle liiketoiminnan assistentin tehtäviin ja tuotekehitykseen tuotepäälliköksi.

Äitiyslomalta palatessaan Sanna sai hoitaakseen yrityksen euroon siirtymisen valmistelut, kunnes taas kentän tehtävät kutsuivat ravintolatoimenpäällikkönä ja sitten aluepäällikkönä. Viimeisimpänä haasteena on aluejohtajan tehtävä, jossa Sanna on nyt toiminut 3 vuotta.

Vaihtelua ja mahdollisuuksia saman talon sisällä

– Olen ollut todella tyytyväinen työuraani Sodexolla. Se on tarjonnut paljon vaihtelua ja uusia mahdollisuuksia oman elämäntilanteen mukaan.

Sodexon ryhmässä suoritettu johtamisen erikoisammattitutkinto on toistaiseksi Sannan ainut johtamiskoulutus, mutta työ on tekijäänsä myös opettanut. Lukion jälkeen tehtyä uravalintaa ei ole tarvinnut katua, sillä urakehitys on ollut esimerkillinen, ja tilaa on jäänyt myös perheelle, johon kuuluu miehen lisäksi neljä lasta.

– Missään vaiheessa ei ole tullut halua etsiä uusia haasteita muualta, sillä saman yrityksen sisällä minulla on ollut mahdollisuuksia tehdä erilaisia asioita ja edetä uralla työssäni, josta pidän.