Sodexo

Kokonaispalveluratkaisut, ravintolapalvelut, siivouspalvelut, kiinteistöpalvelut, aula-, kokous- ja tapahtumapalvelut

Ostaminen on vastuullisia hankintoja

Sodexo on merkittävä tuotteiden ja palveluiden ostaja. Otamme aina hankintoja tehdessämme huomioon eettiset, taloudelliset ja ympäristönäkökohdat. Teemme vastuullisia valintoja ostaessamme niin raaka-aineita, tarvikkeita kuin työvälineitäkin. Olemme huomioineet ympäristönäkökohdat mm. kattaustarvikkeissa, hygieniapapereissa ja teknokemiantuotteissa.

Käymme läpi kalavalikoimaamme säännöllisesti, ja lisäämme kestävän kehityksen mukaisella tavalla tuotetun ja pyydetyn kalan määrää valikoimissamme. Valikoimissamme on myös kestävästi tuotettuja raaka-aineita kuten esim. luomutuotteita.

Otamme huomioon asiakkaiden erilaiset tarpeet, kun suunnittelemme valikoimiamme. Kehitämme valikoimaamme - myös sertifioitujen tuotteiden osuutta - asiakkaiden antaman palautteen ja yleisen yhteiskunnallisen kehityksen perusteella.

Neuvomme asiakkaitamme esim. ympäristöystävällisten laitteiden hankinnassa. Kun ostamme vastuullisesti, säästämme luonnonvaroja sekä energian ja veden käyttökustannuksia.

Seuraamme tavaroiden toimituskertoja ja kuormien kokoja. Keskitämme ostomme harvoille jakelijoille, jotta kuhunkin toimipisteeseen voidaan toimittaa mahdollisimman suuri kuorma kerralla, ja näin ympäristö kuormittuu mahdollisimman vähän. Vähennämme jakelijoiden lukumäärä suunnitelmallisesti.