Sodexo

Kokonaispalveluratkaisut, ravintolapalvelut, siivouspalvelut, kiinteistöpalvelut, aula-, kokous- ja tapahtumapalvelut

Suola, sokeri ja rasvat

Tavoitteenamme on tarjota maistuvaa ja täysipainoista ruokaa ilman ylimääräistä suolaa, sokeria tai tyydytettyjä rasvoja. Varmistaaksemme tavoitteen toteutumisen kiinnitämme ateriasuunnittelussa erityistä huomiota mm. kuitupitoisten hiilihydraattien lisäämiseen, sokerin ja suolan vähentämiseen sekä rasvan laadun parantamiseen.

Huomioimme ravitsemussuositukset myös raaka-ainevalinnoissamme: Leipätuotteissa suosimme vähäsuolaisia ja runsaskuituisia tuotteita. Kerman sijaan käytämme kasvirasvapohjaisia rasvasekoitteita ja lihatuotteissa suosimme vähärasvaisia tuotteita. Pyrimme lisäksi aina valitsemaan lisäaineettomia tai mahdollisimman vähän lisäaineita sisältäviä tuotteita, minkä ansiosta esim. käyttämämme kastikepohjat ja liemivalmisteet ovat natriumglutamaatittomia.

Suunnittelemme ja testaamme kaikki tuotannonohjausjärjestelmään syötetyt raaka-aineet ja reseptit. Näin toimipisteillämme on käytössään varmasti toimivat ja luotettavat reseptit, joiden mukaan valmistettava ruoka täyttää asettamamme tavoitteet.

Testattujen reseptien ja tarkoin valittujen raaka-aineiden lisäksi vältämme ruoan valmistamisessa ylimääräistä sokeria ja suolaa. Tyydyttyneiden rasvojen määrää vähennämme suosimalla rasvattomia tai vähärasvaisia ruoanvalmistus- ja leivontamenetelmiä, kuten keittämistä, höyryttämistä ja uunissa paistamista sekä käyttämällä ruoanvalmistuksessa kasviöljyjä tai muita pehmeitä kasvirasvoja.