Sodexo

Kokonaispalveluratkaisut, ravintolapalvelut, siivouspalvelut, kiinteistöpalvelut, aula-, kokous- ja tapahtumapalvelut

Global Chef Program Suomessa

Olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaillemme korkealaatuista palvelua ja innovatiivisia makuelämyksiä hyödyntämällä kansainvälistä osaamistamme. Yksi arvokkaimmista resursseistamme ovat keittiömestarimme, jotka ovat arvostettuja alan ammattilaisia ympäri maailman.

Global Chef on Sodexon oma kansainvälinen, Executive Chef -tason kokkien vaihto-ohjelma. Ympäri maailmaa kiertävät kokit toimivat oman alueensa ruokalähettiläinä. He osallistuvat ohjelman aikana eri toimipisteiden työskentelyyn, jututtavat asiakkaita ja kertovat oman maansa ruokakulttuurista. Kokit myös opastavat ja ohjaavat kohdemaan kollegoilleen ruokien oikeat valmistustavat ja raaka-aineet. Tuliaisina ohjelmaan osallistuvat kokit vievät  mukanaan vierailumaassaan saamiaan kokemuksia ja ruokatietoutta.

Global Chef Mikko Hartikainen vierailee parhaillaan Yhdysvalloissa

Seuraavan kuukauden ajan Suomesta, Venäjältä, Australiasta ja Kanadasta tulevat global chefit kiertävät Sodexon eri ravintoloissa Pohjois-Amerikassa ja valmistavat oman ruokakulttuurinsa parhaita paloja erilaisissa tilaisuuksissa. Mikko lähettää säännöllisesti terveisiä matkaltaan.
Kuulumisia seuraat parhaiten Sodexo Suomen Facebook-sivulta!

Keittiömestari Rob MacFarlane vieraili Pohjoismaissa 26.10 - 22.11.2013

Uuden Englannin alueelta Yhdysvalloista saapunut Rob MacFarlane vieraili Suomessa lokakuun lopulla 2013. Hän edusti osaamisellaan Etelä-Kalifornian meksikolaista ruokakulttuuria ja New Orleansin perinneherkkuja. Pohjoismaisella vierailullaan Rob MacFarlane reissasi viikon verran ruokakulttuurilähettiläänä myös Ruotsissa ja Tanskassa.

Edelliset vierailut herättivät kiinnostusta myös mediassa

Tänä keväänä helmikuun aikana Stella Business Parkin ravintola Terran ja Nova Bistron keittiömestari Tommi Hedman vieraili kokkivaihdossa Yhdysvaltojen itärannikkolla muun muassa New Hampshiressa. Tommin turnee herätti laajaa kiinnostusta muun muassa paikallismediassa. 

Ennen Tommia Suomesta oli Global Chef -vaihdossa keittiötoimenpäällikkö ja PRO Suurkeittiö 2011 -sarjan voittaja Torsti Uotila keväällä 2012.

Suomen Sodexolla ovat muista Sodexo-maista vierailleet aiemmin muun muassa marraskuussa 2012 keittiömestari Doug Allen Etelä-Carolinasta, Yhdysvalloista ja helmikuussa 2011 keittiömestari Joaquin Suárez Kolumbiasta. Doug Allenin vierailun kohokohtana oli esiintyminen MTV3:n aamutelevisiossa.