Saksan mansikoiden aiheuttamalla ruokamyrkytystapauksella ei yhteyttä Suomen Sodexoon

9.10.2012

Saksassa tuhannet ihmiset saivat syyskuun lopulla ruokamyrkytyksen pakastemansikoista, joita oli toimitettu lähes 500 kouluun ja lasten päiväkotiin itäisessä Saksassa. Useimmat sairastuneista saivat lieviä oireita. Sairaalaan hoitoon joutui noin 30 ihmistä.

Ruokamyrkytys on saanut alkunsa Saksan Sodexon ruoanvalmistuksessa käyttämistä pakastemansikoista, jotka olivat peräisin alihankkijalta. Monilla sairastuneista todettiin norovirus, joka aiheuttaa ripuli- ja oksennustautia.

Suomen Sodexon pakastemansikoiden toimittajia ovat kotimaiset yritykset.  Pakastemarjojen alkuperämaa on tällä hetkellä joko Suomi tai Puola. Evira on antanut tarkat kuumennusohjeet ulkomaisille pakastemarjoille, joiden avulla ennalta ehkäistään ruokamyrkytysriskin syntyminen. Sodexo noudattaa näitä ohjeita. 

– Reseptiikassamme on ohjeistus pakastettujen marjojen käsittelystä. Kaikki ulkomaiset pakastemarjat tulee aina kuumentaa ohjeiden mukaan. Tämä on oleellista, jotta estetään Saksan kaltaiset ruokamyrkytystapaukset, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Elina Yrjänheikki.

Lisätietoa:
Myynti- ja markkinointijohtaja Elina Yrjänheikki
puh. 040 548 1209
etunimi.sukunimi@sodexo.com