Sodexon Merja Korte PRO-finalisti 2013: ruokapalvelun työntekijä

4.12.2012

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan parhaimmistoa palkitaan taas tammikuussa, kun alan ammattilaiset osoittavat ammattitaidon, asenteen ja palveluhenkisyyden arvostusta kollegoilleen PRO-tunnustuspalkintojen muodossa.

Tunnustuksia jaetaan 12 eri sarjassa jo yhdennentoista kerran. Ruokapalvelun työntekijöiden sarjassa kolmen finalistin joukkoon on valittu Sodexon ravitsemistyöntentekijä Merja Korte TVO:lta Olkiluodosta.

Eurajoen Olkiluodossa Teollisuuden Voimalla työskennellään laajalla alueella ja ympäri vuorokauden. Nälkää työvuoronsa aikana ei kenenkään silti tarvitse kärsiä. Merja Korteen näppäristä käsistä syntyvät asiakkaan kokouksissa tarjottavat voileivät ja muut tarjoilut. Voimalan alueella on useita kahvipisteitä ja välipala-automaatteja, ja niiden tarjonta pysyy tuoreena ja käyttäjien tarpeisiin riittävänä Merjan toimesta. Valvomon työntekijät eivät oman työvuoronsa aikana voi poistua työpisteestään, joten heille ruoat toimitetaan suoraa työpisteeseen - myös yövuoroa odottamaan.

TVO:lla Merja Korte on jo toisen polven työntekijä, sillä myös hänen isänsä on aikanaan työskennellyt alueella. Aivan suoraan hän ei kuitenkaan ole isänsä jälkiä kulkenut. Peruskoulun jälkeen koulunkäynti ei kiinnostanut, joten tie vei työelämään vanhainkodin keittiöön. Välillä hän kokeili siivoustehtäviäkin, mutta keittiö tuntui enemmän omalta ympäristöltä. Perheen perustamisen myötä aviomies kannusti yrittäjyyteen ja omaa pizzeriaa Merja pyöritti peräti 15 vuotta. Kolmen lapsen äidille yrittäjän elämä oli kuitenkin turhan rankkaa. Elämää rauhoitti siirtyminen ison yrityksen palvelukseen ja tie toi seitsemän vuotta sitten töihin Sodexon ravintolaan Olkiluodossa.

Tekemällä ammattitaitonsa hankkinut tehokas nainen on työyhteisössä luotettava ja omatoiminen työntekijä, joka nauttii käsillä tekemisestä ja asiakkaiden ja työkavereiden kanssa toimimisesta. Työyhteisössä Merjaa arvostetaan moniosaajana, joka myös kehittää omia tapojaan tehdä työtä ja tuo koko työyhteisölle uusia ideoita. Omaa osaamistaan hän jakaa auliisti muiden avuksi ja perehdyttää uusia työntekijöitä.

Tietoa PRO-tunnustuksista http://aromilehti.fi/pro/

Lisätietoa:
Tia Härkönen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
p. 050 433 5032
tia.harkonen@sodexo.com