Global Chef -ohjelma

Olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaillemme korkealaatuista palvelua ja innovatiivisia makuelämyksiä hyödyntämällä kansainvälistä osaamistamme. Yksi arvokkaimmista resursseistamme ovat keittiömestarimme, jotka ovat arvostettuja alan ammattilaisia ympäri maailman.

Global Chef on Sodexon oma kansainvälinen, Executive Chef -tason kokkien vaihto-ohjelma. Ympäri maailmaa kiertävät kokit toimivat oman alueensa ruokalähettiläinä. He osallistuvat ohjelman aikana eri toimipisteiden työskentelyyn, jututtavat asiakkaita ja kertovat oman maansa ruokakulttuurista. Kokit myös opastavat ja ohjaavat kohdemaan kollegoilleen ruokien oikeat valmistustavat ja raaka-aineet. Tuliaisina ohjelmaan osallistuvat kokit vievät  mukanaan vierailumaassaan saamiaan kokemuksia ja ruokatietoutta.

Argentiinalainen Sergio Vergara vieraili Suomessa marraskuussa 2015

Etelä-Amerikkalaisella Sergiolla on yli 20 vuoden kokemus reseptiikan kehittämisestä ja ruokatuotannon johtamisesta ja hän vastanut useana vuonna Etelä-Amerikan Dakarin rallin ruokatuotannon logistiikasta. Suomalaiset pääsivät nauttimaan Sergion loihtimista tuhdeista ja lihaisista annoksista, kuten empanadas-piirakoista, matambritostaa eli täytetystä possunkyljestä sekä calbaza rellenasta, joka on kasviksilla ja juustoilla täytettyä kurpitsaa. Sergio ehti vierailemaan Sodexon eri yliopistoravintoloissa Tampereella, Seinäjoella sekä Jyväskylässä.

Sergio Vergara ja Pentti Ahopelto Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen keittiössä.

 

Global Chef Mikko Hartikainen vieraili Yhdysvalloissa helmikuussa 2014

Suomesta, Venäjältä, Australiasta ja Kanadasta tulevat global chefit kiersivät Sodexon eri ravintoloissa Pohjois-Amerikassa helmikuussa 2014 ja valmistivat oman ruokakulttuurinsa parhaita paloja erilaisissa tilaisuuksissa. Mikon reissukuvia voi katsoa Sodexo Suomen Facebook-sivulla!

Keittiömestari Rob MacFarlane vieraili Pohjoismaissa loka-marraskuussa 2013

Uuden Englannin alueelta Yhdysvalloista saapunut Rob MacFarlane vieraili Suomessa lokakuun lopulla 2013. Hän edusti osaamisellaan Etelä-Kalifornian meksikolaista ruokakulttuuria ja New Orleansin perinneherkkuja. Pohjoismaisella vierailullaan Rob MacFarlane reissasi viikon verran ruokakulttuurilähettiläänä myös Ruotsissa ja Tanskassa.

Edelliset vierailut herättivät kiinnostusta myös mediassa

Tänä keväänä helmikuun aikana Stella Business Parkin ravintola Terran ja Nova Bistron keittiömestari Tommi Hedman vieraili kokkivaihdossa Yhdysvaltojen itärannikkolla muun muassa New Hampshiressa. Tommin turnee herätti laajaa kiinnostusta muun muassa paikallismediassa. 

Ennen Tommia Suomesta oli Global Chef -vaihdossa keittiötoimenpäällikkö ja PRO Suurkeittiö 2011 -sarjan voittaja Torsti Uotila keväällä 2012.

Suomen Sodexolla ovat muista Sodexo-maista vierailleet aiemmin muun muassa marraskuussa 2012 keittiömestari Doug Allen Etelä-Carolinasta, Yhdysvalloista ja helmikuussa 2011 keittiömestari Joaquin Suárez Kolumbiasta. Doug Allenin vierailun kohokohtana oli esiintyminen MTV3:n aamutelevisiossa.