Sodexo ja IUF solmineet kansainvälisen puitesopimuksen

19.12.2011

Sodexo ja kansainvälinen ruoka-alan ammattiliitto IUF (International Union of Food) ovat sopineet sopimuksen, jossa vahvistetaan, että Sodexo sitoutuu noudattamaan työn perusoikeuksia, kuten liittoutumisoikeutta ja työehtosopimusneuvotteluita.

Tämä kansainvälinen sopimus, jonka allekirjoittivat Sodexo-konsernin toimitusjohtaja Michel Landel ja IUF:n yleissihteeri Ron Oswald, on alalla ensimmäinen laatuaan. Sopimus mahdollistaa jatkuvan ja kehittävän keskustelun Sodexon johdon, työntekijäedustajien ja IUF:n välillä.

- IUF on työntekijöiden oikeuksien johtava äänitorvi ympäri maailman. Olemme tyytyväisiä päästyämme sopimukseen IUF:n kanssa, koska uskomme rakentavan yhteiskunnallisen keskustelun olevan yksi tärkeimmistä kehityskeinoista työntekijöillemme. Lisäksi sopimus on meidän alallamme ensimmäinen laatuaan, sanoi Michel Landel, Sodexo-konsernin toimitusjohtaja.

IUF:n yleissihteeri Ron Oswald totesi:

- Tämä sopimus antaa meille konkreettisen välineen, jonka avulla voimme varmistaa, että Sodexon työntekijöiden perusoikeudet toteutuvat joka puolella maailmaa. Sodexon sitoutuminen näiden oikeuksien kunnioittamiseen näkyy konsernin korkeimmassa johdossakin. Tämän sopimuksen ja sen takaaman yhteisen sitoutumisen avulla voimme varmistaa, että Sodexon lupaus kunnioittaa ihmisoikeuksia vahvistuu missä ikinä yritys toimiikaan.

19.12.2011