Sodexon mielipidekirjoitus: Lounasruokailu mukautuu kysyntään

17.1.2012

Sodexon ruokailupalveluiden kehitysjohtajan Riikka Hynnisen mielipidekirjoitus, joka on julkaistu mm. sanomalehti Länsi-Suomen ja Uusi-Rauman sivuilla:

Mediassa on kohistu päättyneenä vuonna kiivaaseenkin sävyyn karppaamisesta. Kaiken kohinan keskellä on unohtunut se tosiasia, että moni suomalainen on syönyt pitkään terveellisesti riippumatta trendeistä. Tämä näkyy erityisesti lounasruokailussa. Tuorein TNS Gallupin toteuttama Ruoka 2011 tutkimus osoittaakin, että enemmän pelätään lisäaineita kuin hiilihydraatteja.

Sodexon ravintoiloissa ruokailee päivittäin 100 000 lounastajaa. Ravintoloissamme kasviksien ja hedelmien kysyntä on kasvanut tasaisesti vuosien varrella. Lisättyämme lämpimän kasvisvaihtoehdon ruokalistallemme väheni hiilihydraattipitoisempien lisukkeiden kuten perunan ja leivän menekki jopa 30 %.

Lounasravintolat haluavat tarjota asiakkailleen mahdollisimman laadukasta, kotimaista ja maukasta ruokaa. Monelle asiakkaalle lounas on päivän pääateria, ja usein jopa päivän ainoa lämmin ruoka. Lounasravintolat noudattavat tarjonnassaan valtion ravitsemusneuvottelukunnan joukkoruokailusuosituksia, jotka ovat tutkimuksiin perustuvaa tietoa terveellisen ja maittavan lounaan rakentamiseksi. Viime kädessä ruokailija toki itse ratkaisee mitä lautaselleen valitsee. 

-------
Sodexo lyhyesti

Sodexo Oy työllistää Suomessa noin 2 100 palvelualan ammattilaista noin 375 toimipaikassa eri puolilla Suomea: henkilöstöravintoloissa, kouluissa, oppilaitoksissa ja päiväkodeissa. Yrityksen liikevaihto oli 150 milj. euroa 31.8.2011 päättyneellä tilikaudella. Parannamme asiakkaidemme päivittäisen elämisen laatua tuottamalla tilapalveluratkaisuja.

Olemme osa Sodexo-konsernia, joka on maailman suurin ruokailu-, toimitila- ja kiinteistöpalveluiden tuottaja: 413 000 työntekijää 80 maassa. Pariisin pörssissä noteeratun konsernin liikevaihto oli 16 mrd. euroa elokuun 2011 lopussa päättyneellä tilikaudella.