Opiskelijat eivät halua syödä roskaruokaa

24.1.2012

Opiskelijaravintolassa nautittu ateria on monelle opiskelijalle päivän ainoa lämmin ruoka. Siksi lounaan merkitys on opiskelijoille tärkeämpi kuin monille muille lounasasiakkaille. Tässä ikäryhmässä ruoan odotetaan olevan selkeästi ja kauniisti esillä sekä laadukasta, kertoo TNS Gallupin tuottama RISC Monitor 2011 -tutkimus.

Opiskelijoiden mielestä opiskelijaravintolan tulee tarjota opiskelijoille terveellistä ja täyttävää ruokaa miellyttävässä ympäristössä. Opiskelijaravintolan merkitys nuorten elämässä on keskeinen, sillä se on myös tärkeä sosiaalinen kohtaamispaikka.

– Opiskelijat ovat entistä laatu- ja hintatietoisempia. Lisäksi ruokailun pitää myös tapahtua nopeasti ja vaivatta, sanoo ruokailupalveluiden kehitysjohtaja Riikka Hynninen Sodexolta.

TNS Gallupin tuottaman RISC Monitor 2011 -tutkimuksen tulokset osoittavat, että erityisesti 15–44 -vuotiaat ovat ikäryhmää, joka haluaa syödä täyttävää mutta terveellistä ruokaa. Tälle ikäryhmälle helppous ja nopeus ovat ruokailutilanteessa keskeistä. Yhä useampi kiinnittää myös huomiota ruoan alkuperään ja etenkin pääkaupunkiseudulla asuvat ovat hyvinkin eettisiä valinnoissaan.

Sodexo on päättänyt uudistaa opiskelijaravintolansa uuden Campus-konseptin myötä opiskelijoiden toivomaan suuntaan. Konseptissa panostetaan ravitsemusviestinnän lisäksi lämpimän kasvilisäkkeen tarjoamiseen aterian yhteydessä. Opiskelijoiden toiveet on huomioitu palveluita suunniteltaessa – konseptin kehitystyössä on hyödynnetty kohderyhmän asiakaspalautteita, Sodexon TNS Gallupilla Suomessa teettämiä asiakastutkimuksia sekä Sodexo-konsernin patentoimaa, kansainvälistä Personix-tutkimusmenetelmää.

– Opiskelijat ovat meille tärkeä asiakasryhmä ja siksi haluamme tarjota heille ravintoarvoiltaan laadukasta ruokaa, joka on valmistettu valtaosin kotimaisista raaka-aineista. Konseptiamme kehitetään yhdessä oppilaskuntien ja -järjestöjen kanssa, jatkaa Riikka Hynninen Sodexolta.
 
Sodexon ravintolat uudistuvat myös ulkoasun, kalustuksen ja lisäpalvelujen suhteen. Tavoitteena on luoda rauhallisia keitaita, joissa opiskelijat voivat rentoutua ja nauttia ruuan lisäksi mukavasta yhdessäolosta.

24.1.2012