Sodexo ja Unilever allekirjoittaneet miljoonien sopimuksen tilapalveluista Euroopassa

2.3.2012

Sodexo, maailman johtava keskitettyjen tilapalveluiden tarjoaja, on solminut Unileverin kanssa viiden vuoden palvelusopimuksen, joka koskee noin 70 toimipaikkaa 15 Euroopan maassa. Unilever on eräs maailman johtavista kulutustavarayhtiöistä. Sopimuksen arvo on yli 90 miljoonaa euroa vuodessa.
Sopimus vastaa Sodexon strategista tavoitetta kasvaa keskitetyissä tilapalveluissa (Facilities Management, FM) ja tarjota asiakkaille kokonaispalvelua, joka edistää asiakasyritysten menestystä. Sodexo ottaa sopimuksen myötä vastuulleen laajan valikoiman erilaisia tilapalveluita.
– Olemme erittäin iloisia tästä kansainvälisestä kumppanuudesta, joka antaa meille mahdollisuuden tuottaa asiakkaallemme monipuolisia keskitettyjä tilapalveluja, jotka lisäävät asiakkaidemme päivittäisen elämän laatua. Olemme vakuuttuneita siitä, että voimme tuottaa lisäarvoa ja edistää Unileverin liiketoiminnan tavoitteita tarjoamalla yhdenmukaisia ja laadukkaita palveluja, jolloin Unileverillä on mahdollisuus keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa, Sodexon kansainvälisistä suurasiakkuuksista vastaava johtaja Sylvia Metayer toteaa.
– Tämä kumppanuus on linjassa Unileverin strategisen tavoitteen kanssa, joka on tarjota erinomaista palvelua koko organisaatiollemme ja viedä maailmanlaajuiset ratkaisut osaksi paikallista kilpailukykyä. Siirtyminen käyttämään pääasiassa yhtä palveluntuottajaa vähentää merkittävästi kustannuksiamme, luo laajempaa johdonmukaisuutta ja parantaa suorituskykyämme, Ken Manke, Workplace Services -johtaja Unileveriltä jatkaa.

Maat, joita sopimus koskee: Itävalta, Belgia, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Hollanti, Italia, Irlanti, Puola, Portugali, Espanja, Ruotsi, Sveitsi ja Iso-Britannia.

Sodexo lyhyesti
Sodexo Oy työllistää Suomessa noin 2 100 palvelualan ammattilaista noin 375 toimipaikassa eri puolilla Suomea: henkilöstöravintoloissa, kouluissa, oppilaitoksissa ja päiväkodeissa. Yrityksen liikevaihto oli 150 milj. euroa 31.8.2011 päättyneellä tilikaudella. Parannamme asiakkaidemme päivittäisen elämisen laatua tuottamalla tilapalveluratkaisuja. Olemme osa Sodexo-konsernia, joka on maailman suurin ruokailu-, toimitila- ja kiinteistöpalveluiden tuottaja: 413 000 työntekijää 80 maassa. Pariisin pörssissä noteeratun konsernin liikevaihto oli 16 mrd. euroa elokuun 2011 lopussa päättyneellä tilikaudella.