FORTUNE Magazine: Sodexo on yksi “maailman ihailluimmista yrityksistä”

14.3.2012

Sodexo, maailman markkinajohtaja päivittäistä elämänlaatua parantavissa palveluissa, on nimetty yhdeksi ”maailman ihailluimmista yrityksistä” FORTUNE Magazinen vuoden 2012 kyselyssä, jossa selvitettiin maailman suurimpien yritysten mainetta.

Sodexo oli sijalla 4 “Monipuolisten alihankintapalveluiden” kategoriassa. Kyselyssä noin 4 000 yritysjohtajaa, päällikköä ja analyytikkoa arvioi lähes 700 yritystä 32 eri maasta yhdeksän eri tekijän perusteella. Arviointiperusteet vaihtelivat aina sijoitusarvosta yhteiskunnalliseen vastuuseen. Sodexo nousi myös sijalle 10 vertailussa olleen 28 ranskalaisen yrityksen joukosta.

“Ihailluimpien lista" julkaistiin FORTUNEn maaliskuun numerossa.

Fortunen tunnustus on yksi monista Sodexon viimeaikaisista tunnustuksista ja palkinnoista:
Sodexolle myönnettiin Yhdysvalloissa vuoden 2012 arvostettu Catalyst-palkinto. Sillä palkitaan merkittäviä liiketoiminta-aloitteita, jotka edistävät naisten asemaa työelämässä. Sodexo valittiin jo viidentenä perättäisenä vuonna SAM:n (Sustainable Asset Management) kestävän kehityksen vuosikirjaan. Perusteena valinnalle oli yrityksen sitoutuminen taloudellisesti, yhteiskunnallisesti ja ekologisesti vastuulliseen toimintaan. Sodexolle myönnettiin vuonna 2012 kaksi tunnustusta kestävästä kehityksestä: SAM 2012 sector leader ja SAM 2012 Gold Class.
Sodexo lisättiin myös Aspi Eurozone-indeksiin, joka listaa Euroopan 120 menestyneintä yritystä kestävän kehityksen, ihmisoikeuksien, henkilöstöhallinnon, paikallisten yhteisöjen kanssa tehdyn yhteistyön, liiketoiminnan rehellisyyden ja hallinnon perusteella. Marraskuussa 2011 VIGEO listasi Sodexon oman alansa sektorin johtajaksi 15 yrityksen joukosta etenkin henkilöstöhallinnon, ihmisoikeuksien, paikallisten yhteisöjen kehittämisen ja liiketoiminnan rehellisyyden perusteella.

Sodexo lyhyesti
Sodexo Oy työllistää Suomessa noin 2 100 palvelualan ammattilaista noin 375 toimipaikassa eri puolilla Suomea: henkilöstöravintoloissa, kouluissa, oppilaitoksissa ja päiväkodeissa. Yrityksen liikevaihto oli 150 milj. euroa 31.8.2011 päättyneellä tilikaudella. Parannamme asiakkaidemme päivittäisen elämisen laatua tuottamalla tilapalveluratkaisuja. Olemme osa Sodexo-konsernia, joka on maailman suurin ruokailu-, toimitila- ja kiinteistöpalveluiden tuottaja: 413 000 työntekijää 80 maassa. Pariisin pörssissä noteeratun konsernin liikevaihto oli 16 mrd. euroa elokuun 2011 lopussa päättyneellä tilikaudella.