Yleisurheilun EM-kilpailut haastaa myös kokit ja tarjoilijat huippusuoritukseen

18.6.2012

Helsingissä 27.6.–1.7.2012 järjestettävät yleisurheilun EM-kilpailut ovat mittakaavassaan yksi suurimmista Suomessa järjestettävistä yleisötapahtumista. Palvellakseen viiden päivän aikana jopa 200 000 kisavierasta ja kisahenkilökunnan jäsentä, rakentaa kisojen ruokatarjonnasta vastaava pääyhteistyökumppani Sodexo EM-kisojen Tapahtumapuistoon Suomen suurimman ravintolan ja terassin.

Kisa-alueen Tapahtumapuistoon katetun yleisöravintolan koko on 2500 neliötä, jonka lisäksi asiakkaita palvelee vielä 1000 neliömetrin kokoinen ruokailuun ja anniskeluun valjastettu terassialue. Olympiastadionin alue katsomoineen on lisäksi varustettu nopean palvelun palvelupisteillä. Kisayleisön, median ja järjestäjien ruokahuollon toimivuudesta vastaa noin 500 sodexolaista ravintolatyöntekijää.

– Aloitimme näihin kisoihin valmistautumisen ja harjoittelun pitkälle yli vuosi sitten. Jopa 200 000 asiakkaan jouheva palveleminen asettaa ruokatarjoiluille melkoiset haasteet. Myös laadunvarmistus, toimiva logistiikka, elintarviketurvallisuus ja jätteiden minimointi vaativat tarkkaa suunnittelua, toteaa Sodexon myynti- ja markkinointijohtaja Elina Yrjänheikki.

Pelkkiä yleisöravintoloissa tarjoiltavia ravintola-annoksia valmistetaan viiden päivän aikana arviolta noin
50 000, jonka lisäksi näiden kisojen uutuutena ovat helpot ja nopeasti mukaan otettavat take-away -annokset ja eväskorit. Kotimaisen yleisön lisäksi paikalle saapuu myös tuhansia kansainvälisiä VIP-vieraita ja median edustajia, joten kisat ovat oiva tilaisuus esitellä vieraille myös kauden parhaita suomalaisia makuja.

– Käytämme mahdollisimman pitkälle kotimaisia raaka-aineita ja erityisesti kansainvälisille kutsuvieraille tarjoamme suomalaista ruokaa, kertoo Sodexon EM-kisojen projektipäällikkö Tero Koski ja jatkaa,
– Kiinnitämme myös erityistä huomiota ruokaturvallisuuteen ja ympäristöseikkoihin. Ravintolatilat rakennetaan kierrätettävistä materiaaleista ja tarjoiluissa käytettävät kertakäyttöastiat ovat biohajoavia. Kaikkiaan alueella syntyvien jätteiden määrää ja ruokahävikkiä pyritään minimoimaan tarkoilla laskelmilla.

Olympiastadionin kupeeseen Mäntymäen kentälle rakentuu kisojen ajaksi koko kaupungin viihtyisä olohuone, Tapahtumapuisto, jossa on kisojen ajan esiintymässä huippuartisteja ja monipuolista oheisohjelmaa on aamusta iltaan. Tapahtumapuistoon nousevan kolmen erityyppisen ravintolan kokonaisuuden nimi on Podium ja se sisältää grilliin, herkulliseen kotiruokaan ja gourmet-tason A la carte -annoksiin erikoistuneet ravintolat. Ravintoloista voi seurata Tapahtumatorin tunnelmaa ja tapahtumia, kuten päivittäiset palkintojen jaot, jotka tuodaan Suomen yleisurheiluhistoriassa ensimmäistä kertaa stadionilta koko kansan pariin.

Lisätietoja:

Myynti- ja markkinointijohtaja Elina Yrjänheikki
puh. 040 548 1209 ja elina.yrjanheikki@sodexo.fi

Projektipäällikkö Tero Koski
puh. 050 373 2181 ja tero.koski@sodexo.fi

Sodexo lyhyesti

Sodexo Oy työllistää Suomessa noin 2 100 palvelualan ammattilaista noin 375 toimipaikassa eri puolilla Suomea: henkilöstöravintoloissa, kouluissa, oppilaitoksissa ja päiväkodeissa. Yrityksen liikevaihto oli 150 milj. euroa 31.8.2011 päättyneellä tilikaudella. Parannamme asiakkaidemme päivittäisen elämisen laatua tuottamalla tilapalveluratkaisuja. Olemme osa Sodexo-konsernia, joka on maailman suurin ruokailu-, toimitila- ja kiinteistöpalveluiden tuottaja: 413 000 työntekijää 80 maassa. Pariisin pörssissä noteeratun konsernin liikevaihto oli 16 mrd. euroa elokuun 2011 lopussa päättyneellä tilikaudella.