Kyselyn tuloksia: EM-kisavieraat halusivat laadukasta ja maukasta ruokaa

28.7.2012

Kävijät arvostavat yleisötapahtumissa edullista, laadukasta ja maukasta pikaruokaa. Nopeus ei kuitenkaan ole tärkein valintaperuste, vaan monipuolinen valikoima ja miellyttävä ruokailuympäristö. Tulokset selviävät Sodexon toteuttamasta kyselystä, jossa tutkittiin oheispalveluiden merkitystä yleisötapahtumissa. Kesän yleisurheilun EM-kisoissa ruoka- ja juomatarjontaa hiottiin kävijöiden toiveiden mukaisesti.

Kyselyn mukaan ateriat valitaan yleisötapahtumissa ensisijaisesti hinnan mukaan (44 %). Seuraavaksi eniten merkitsee aterian maku (37 %) ja laatu (34 %) sekä ruokapaikan siisteys (23 %). Yllättäen vain 5 % vastaajista arvostaa yleisötapahtumissa terveellistä ruokaa. Varttuneempi väki arvostaa kuitenkin nuoria enemmän terveellisiäkin vaihtoehtoja.

- Yleisötapahtumassa annetaan usein itselle lupa nauttia tapahtumasta myös ruokailun suhteen, sanoo myynti- ja markkinointijohtaja Elina Yrjänheikki Sodexolta. - Me tarjoamme kuitenkin terveellisiäkin vaihtoehtoja perinteisten pikaruokien rinnalle. Esimerkiksi take-away annoksissa on tarjolla salaattia ja hedelmiä, hän jatkaa.

Palveluntarjoajat vastaavat muuttuviin kulutustottumuksiin

Kuluttajien kasvava hinta- ja laatutietoisuus asettavat paineita palveluntarjoajille. Ruokavalikoiman halutaan olevan monipuolista, samalla kun ruokailuympäristön tulee olla miellyttävä ja siisti. Tarjontaa tulee olla perinteisestä pikaruoasta aina gourmet-tasoon asti. Kyselyn mukaan pikaruokaa arvostavat erityisesti 23–35 -ikäluokat (71 %), johon valtaosa lapsiperheistä sijoittuu, kun taas kypsempi ikäluokka 56–70 haluaa nauttia buffet-ruokailun (44 %). Sukupuolten eroja tarkasteltaessa miehet arvostavat naisia enemmän tapahtuman seuraamista anniskelualueelta. Selkeä enemmistö kaikissa ikäryhmissä odottaa tapahtuma-alueella olevan riittävät ja puhtaat saniteettitilat (68 %).

EM-kisojen tapahtumapuiston ravintolatarjonta oli Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen. Viiden päivän aikana kävijöitä arvioitiin olevan noin 200.000 eri maista. Ruoka-annoksia valmistettiin noin 50.000.

- Suunnitteli kisojen palveluita pitkälle yli vuoden päivät. Logistiikan ja aikataulujen piti toimia aukottomasti, sillä halusimme tarjota kävijöille ainutlaatuisen urheilukokemuksen lisäksi erinomaista ruokaa ja juomaa. EM-kisoissa on mahdollisuus sekä A la carte -ruokailuun, laadukkaaseen buffet-ruokailuun että nopeaan pikaruokailuun. Uskomme, että kaikki ikäluokat viihtyivät Tapahtumapuiston ravintoloissa, toteaa Elina Yrjänheikki.

Liitteenä Tapahtumapuiston menut ja hinnat (katso oheiset linkit).

EM 2012 TAPAHTUMAPUISTO YLEISÖRAVINTOLA MENU

EM 2012 TAPAHTUMAPUISTO ALA CARTE MENU

Lisätietoja:
Myynti- ja markkinointijohtaja Elina Yrjänheikki
puh. 040 548 1209 ja elina.yrjanheikki@sodexo.fi

Sodexo lyhyesti
Sodexo Oy työllistää Suomessa noin 2 100 palvelualan ammattilaista noin 375 toimipaikassa eri puolilla Suomea: henkilöstöravintoloissa, kouluissa, oppilaitoksissa ja päiväkodeissa. Yrityksen liikevaihto oli 150 milj. euroa 31.8.2011 päättyneellä tilikaudella. Parannamme asiakkaidemme päivittäisen elämisen laatua tuottamalla tilapalveluratkaisuja. Olemme osa Sodexo-konsernia, joka on maailman suurin ruokailu-, toimitila- ja kiinteistöpalveluiden tuottaja: 413 000 työntekijää 80 maassa. Pariisin pörssissä noteeratun konsernin liikevaihto oli 16 mrd. euroa elokuun 2011 lopussa päättyneellä tilikaudella.