Sodexo valittiin Dow Jones Sustainability -indeksiin jo kahdeksatta kertaa

30.10.2012

Sodexon vahvat näytöt kestävässä kehityksessä toivat yhtiölle jälleen paikan Dow Jones Sustainability -indeksissä (DJSI) vuoden 2012 arvioinneissa. Tämä on jo kahdeksas peräkkäinen vuosi, kun yli 80 maassa toimiva Sodexo on varmistanut paikkansa DJSI World -indeksissä.

"Olemme erittäin ylpeitä saamastamme tunnustuksesta globaalina kestävän kehityksen yrityksenä sektorillamme. On tärkeää huomioida, että kestävä kehitys ei myöskään tarkoita pelkästään ympäristöä, vaan se kattaa sisäänsä myös sosiaaliset tekijät. Tämä on meillä Sodexossa erityisen huomion kohteena, sillä palvelutoiminta on aina ihmislähtöistä. Työntekijämme ovat avaintekijöitä toiminnallemme. Sodexo on sitoutunut yhteiskuntavastuulliseen tapaan toimia ja henkilöstön kehittäminen on yksi keskeinen osa strategiaamme", sanoo Sodexo Suomen laatu- ja ympäristöpäällikkö Tiina Piilo.

DJSI-indekseissä listataan taloudellisen, ympäristöasioihin liittyvän sekä sosiaalisen vastuun huiput, jotka valitaan maailman 2 500 yhtiön joukosta. Niin sijoittajat kuin yrityksetkin käyttävät indeksejä yhtiöiden vertailun lähtökohtana. Riippumaton SAM Sustainable Asset Management AG tekee arvioinnin vuosittain. Sodexo saavutti 82 pistettä 100:sta, kun se toimialalla keskimäärin oli 39. Sodexon DJSI World -indeksissä merkittävä tekijä oli toiminta talouden ja sosiaalisen toiminnan osuuksissa.

Sodexo lanseerasi vuonna 2009 oman maailmanlaajuisen yhteiskuntavastuun toimintaohjelmansa Better Tomorrow Planin.

"Toteutamme vastuullisuutta Better Tomorrow Planin mukaisesti. Sen lähtökohta on taata parempi huominen niin henkilöstöllemme kuin asiakkaillemme ja niille yrityksille ja yhteisöille, joissa toimimme – jo tänään."

Parempaan huomiseen suunnataan kolmen painopistealueen kautta. Ne ovat ravitsemus, terveys ja hyvinvointi, vaikutukset yhteiskuntaan sekä vaikutukset ympäristöön. Ohjelma sisältää 14 sitoumusta, joita toteutetaan tulevien 5–10 vuoden aikana maakohtaisesti soveltaen.

”Better Tomorrow Plan antaa meille suuntaviivat jatkaa kehittymistä vastuullisena yrityksenä. Esimerkiksi ympäristöasioissa se selkeyttää toimintaamme biojätteen vähentämiseksi, ja mitä konkreettisia asioita teemme pienentääksemme energian ja vedenkulutusta. Tai miten minimoimme kuljetusten hiilidioksidipäästöjä henkilöstöravintoloissa suunnitelmallisen tuotannonsuunnittelun ja ostotoiminnan sekä keskitetyn logistiikkaketjun avulla. Tai että noudatamme maailmanlaajuisia kestävän toimitusketjun menettelytapoja ja edellytämme sitä myös toimittajiltamme", Piilo toteaa.

Katso Sodexo konsernin tiedote.

Lisätietoa:
Tia Härkönen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
tia.harkonen@sodexo.com
p. 050 433 5032