Hämeenkylän kartano palautetaan loistonsa päiviin

27.11.2012

Hämeenkylän kartanoa peruskorjataan. Kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde peruskorjataan arvoaan, perinteitään ja henkeään kunnioittavaan loistoonsa.

Syksyllä 2012 alkaneen peruskorjaus- ja parannushankkeen tarkoituksena on paitsi säilyttää Hämeenkylän alueen kulttuurihistoriallinen merkitys, myös saada kartano toimimaan aiempaa paremmin palvelevana hotelli-, ravintola- ja kokouskeskuksena. Museoviraston valvoma parannushanke etenee vaiheittain, ja sen arvioidaan valmistuvan kaikilta osin vuoden 2014 loppuun mennessä.

Hämeenkylän kartano nousee peruskorjauksen jälkeen uuteen kukoistukseensa. Siitä tulee palveluidensa ja historiallisen miljöönsä johdosta yksi pääkaupunkiseudun mielenkiintoisimmista kokous- ja juhlapaikkakohteista. Peruskorjauksen myötä kartanon toiminta laajentuu ympärivuotiseksi ja -vuorokautiseksi ja se palvelee siten entistä paremmin myös lähialueen asukkaita. Ensimmäisen vaiheen valmistumisen jälkeen syyskuussa 2013 alueella toimii hyvätasoinen ravintola ja terassi suurelle yleisölle.

Yli 400 vuoden historian omaava vantaalainen Hämeenkylän kartano on ollut osana Sodexon palvelukokonaisuutta vuodesta 1998. Sodexon ja kiinteistön omistavan keskinäisen työeläkevakuutusyhtiö Varman välinen sopimus mahdollistaa Sodexolle kartanon liiketoiminnan operoinnin vuoteen 2033 saakka.

Peruskorjauksen aikana uudistetaan kartanomiljöön ytimen muodostavat kuusi rakennusta, jotka ovat historiallisesti ja arkkitehtonisesti suojeltuja. Kaksi vuotta kestävään peruskorjaus- ja kehityskokonaisuuteen kuuluu uuden pääkeittiön ja ravintolan rakentaminen, majoitushuoneiden määrän kolminkertaistaminen ja kokousmaailman uudistaminen vastaamaan nykyisiä ja tulevaisuuden vaatimuksia. Uudistusten jälkeen Carl Ludvig Engelin empire-tyyliin suunnitteleman Hämeenkylän kartanon päärakennus isännöi ensiluokkaista juhla- ja kokouspalveluiden keskusta.

Lisätietoja:

Tia Härkönen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
puh. 050 433 5032
tia.harkonen@sodexo.com

Mari Nieminen
hotelli- ja ravintolapäällikkö
puh. 050 411 9403
mari.nieminen@sodexo.com