Sodexo seuraa tarkasti hevosenlihatapausta

21.2.2013

Pari viikkoa sitten alkanut kohu hevosenlihan löytymisestä naudanlihalasagnessa jatkuu edelleen. Väärinkäytös on aiheuttanut selvitystöitä laajasti niin Euroopassa kuin myös Aasiassa.

Sodexo-konserni seuraa tilannetta niin kansainvälisesti kuin maittain erittäin tarkasti ja on varautunut toimintaan, mikäli tuotteista löytyy kansallisissa tai valmistajien tutkimuksissa hevosenlihaa tai viitteitä hevosenlihaan. Sodexolla on tiukat vaatimukset toimittajille koskien kaikkia elintarvikkeita. Tavarantoimittajamme ovat tarkoin valittuja ja he sitoutuvat varmistamaan tuotteiden laadun, terveellisyyden ja turvallisuuden sekä jäljitettävyyden ja raaka-ainetoimitusketjun hallinnan.

Sodexo Suomen osalta liharaaka-aineissa ei toistaiseksi ole todettu mitään poikkeavaa. Lisäksi on syytä tarkentaa, että hevosenlihaa sisältävissä tuotteissa ei ole terveysriskiä, vaan kyse on ollut ennen kaikkea virheellisistä pakkausmerkinnöistä. Hevosenlihaa sisältäneissä tuotteissa tuotetiedot eivät ole vastanneet tuotteen sisältöä, joten ne on vedetty pois markkinoilta.

Poisveto leipomotuotteessa

Tarkennetun seurannan yhteydessä on löytynyt ensimmäinen virheellisellä tuotetiedolla oleva leipomotuote. Kyseinen salamipiiras on kuulunut Sodexon mukaanmyyntivalikoimaan. Tuotteen valmistaja on käynnistänyt takaisinvedon ja Sodexon ravintolat ovat poistaneet tuotteen käytöstä. Mikäli jatkossa löytyy vastaavia virheellisesti merkittyjä tuotteita, poistamme ne käytöstä välittömästi.

Tiedotamme tarvittaessa lisää.

Lisätietoa:
Tia Härkönen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
tia.harkonen@sodexo.com
puh. 050 433 5032