Keittiömestari Tommi Hedman Global Chef -kiertueella Yhdysvalloissa

26.2.2013

Yksi arvokkaimmista resursseista Sodexolla ovat kokkimme, jotka ovat arvostettuja alan ammattilaisia ympäri maailman. Vuonna 2003 yli 80 eri maassa toimiva yrityksemme käynnisti Global Chef -ohjelman, jonka tarkoituksena on helpottaa Sodexon Executive-tason kokkien vaihtoa eri maiden välillä. Jokainen ohjelmassa mukana oleva kokki jakaa tietojaan ja taitojaan kansainvälisistä keittiöistämme sekä perehdyttää asiakkaitamme maakohtaisiin autenttisiin resepteihin.

Sodexo Suomen Tommi Hedman vierailulla Yhdysvalloissa

Stella Business Parkin ravintola Terrassa ja Bistro Novassa työskentelevä keittiömestari Tommi Hedman valittiin Global Chef –ohjelmaan esimerkillisen laajan osaamisensa ansiosta. Hänellä on monipuolinen kokemus erilaisissa ravintoloissa ja hotelleissa työskentelystä. Kesällä 2012 Tommi työskenteli EM-kisojen á la carte -ravintolassa. Lisäksi hän on ollut mukana kehittämässä Meet by Sodexo -konseptia.

– Vierailun tavoitteena on jakaa kokemuksia Suomen ja Yhdysvaltojen ruokakulttuureista, resepteistä, ruoan valmistustekniikoista ja ravitsemustiedosta. Tommi osallistuu toimipaikoissa lounaan valmistukseen ja esillelaittoon. Hän tarjoaa yhdysvaltalaisille perinteisiä suomalaisia herkkuja, iloitsee Sodexon viestintä- ja markkinointipäällikkö Tia Härkönen.

Tommin yksi vierailukohde on Binghamptonin yliopisto, jossa on vuosittain runsaat 15 000 opiskelijaa. Kyseessä Sodexo USA:n suurin yksikkö.

– Alueella myydään yhteensä noin 16 000 ruoka-annosta päivittäin, mukaanlukien aamiaiset, lounaat, päivälliset ja iltapalat.  Raaka-ainemenekistä antaa hyvän kuvan se, että pelkästään delien leivissä myytävää kalkkunanrintaa viipaleina menee 130 kg päivässä, kertoo Tommi Hedman välikuulumisinaan.

Suomen Sodexolla ovat muista Sodexo-maista vierailleet muun muassa marraskuussa 2012 keittiömestari Doug Allen Etelä-Carolinasta, Yhdysvalloista ja helmikuussa 2011 keittiömestari Joaquin Suárez Kolumbiasta. Lue lisää Sodexon Global Chef -ohjelmasta osoitteesta www.globalchefprogram.com.

 

Lisätietoa:
Tia Härkönen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
puh. 050 433 5032
tia.harkonen@sodexo.com