Sodexo mukana Portaat luomuun -ohjelmassa

5.3.2013

Sodexo on liittynyt mukaan Portaat luomuun -ohjelmaan, jonka tarkoituksena on edistää ammattikeittiöitä lisäämään luomutuotteiden käyttöä osana kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Ensimmäiset sertifikaatit Sodexon toimipisteissä on myönnetty Tampereen yliopiston Linna-ravintolalle, Oulun ylipiston lääketieteellisen tiedekunnan ravintolalle sekä Helsingin yliopiston Viikin kampuksella sijaitsevalle ravintola Ladonlukolle.

– Sodexon Better Tomorrow Plan eli ”Parempi huominen tehdään tänään” -yhteiskuntavastuuohjelmamme avulla tähtäämme samaan tavoitteeseen kuin Portaat luomuun -ohjelmakin. Olemme sitoutuneet lisäämään paikallisten ja kestävästi tuotettujen tuotteiden käyttöä. Luomutuotteiden käyttöä lisätään ensimmäisessä vaiheessa korkeakouluopiskelijaravintoloissa sekä kartoitetaan muiden asiakaskohderyhmien tarpeita. Portaat luomuun -ohjelma antaa selvät ohjeet ammattikeittiöille ja keittiön luomutasoa mitataan viisiasteisella portaikolla. Sodexon kaikki kolme yliopistokohdetta ovat portaalla neljä, kertoo Sodexon laatu- ja ympäristöpäällikkö Tiina Piilo.

Portaalla neljä keittiössä käytetään kahdeksaa merkittävää luomuraaka-ainetta vähintään kaksi kertaa viikossa. Tuotteita voivat olla esimerkiksi piimä, näkkileipä, itse leivottu leipä ja leivonnaiset sekä kahvilatuotteet. Sodexo suhtautuu myönteisesti myös muiden luomutuotteiden käytön lisäämiseen jatkossa.

– Seuraamme asiakasyritystemme ja ruokailijoiden toiveita. Tällä hetkellä luomutuotteiden rajoitettu saatavuus on kuitenkin haaste kaltaisellemme suurelle ja valtakunnalliselle toimijalle. Joudumme jatkuvasti myös tarkastelemaan tuotteiden ja raaka-aineiden hintoja ja laatua. Myös tuotteiden jalostusasteella on merkitystä, Piilo toteaa.

Aspretton kahvi ja tee kuuluvat itseoikeutetusti luomuportaille

Sodexon Aspretto-kahvi ja -tee ovat vahvasti mukana luomuportailla. – Aspretton periaatteena ei ole tarjota vain hyvää kahvia tai teetä, vaan antaa myös hyvä mieli kestävällä ja eettisellä tavalla tuotettujen tuotteiden kuluttamisesta. Aspretto-kahvilla on kolme sertifikaattia: se on Reilun kaupan tuote, luonnonmukaisesti tuotettu ja sillä on Rainforest Alliancen sertifikaatti. Lisäksi kaikissa pakkausmateriaaleissa on huomioitu kierrätettävyys ja vastuullisuus materiaalivalinnoissa. 

– Yhteiskuntavastuuohjelmamme näkökulmasta Aspretto on meille monella tapaa tärkeä, sillä tuotteiden matka viljelijältä aina kuppiin asti voidaan jäljittää ja lisäksi tiedetään, että viljelijän elinolot ovat kohdallaan. Lahjoitamme lisäksi osuuden jokaisesta kahvi- ja teekilosta Sodexon kansainvälisen nälänhädän ja aliravitsemuksen vastaisen STOP Hunger -ohjelman kautta Suomen nälkäpäiväkeräykseen, Piilo kuvailee.

Lue enemmän Portaat luomuun -ohjelmasta: www.portaatluomuun.fi.

Lisätietoa:
Tia Härkönen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
puh. 050 433 5032
tia.harkonen@sodexo.com