Välimeri-maateema Sodexon ravintoloissa 21.-23.5

2.5.2013

Kasviksia ja hedelmiä, viljaa ja palkokasveja, meren herkkuja sekä oliiviöljyä, mutta säästeliäästi punaista lihaa ja rasvaisia maitotuotteita. Välimeren perinteisen ruokapöydän tutut raaka-aineet nostavat veden kielelle, mutta auttavat samalla pysymään terveempänä. Sodexon maateemat ruokatarjonnassa ovat keränneet kiitosta ja toukokuun lopulla 21.-.23.5 toteutamme jälleen uuden teeman ja siirrymme välimerellisiin tunnelmiin.

Välimeren eri maiden ruokakulttuurit poikkeavat toisistaan, joten Välimeren ruokavaliolle ei ole yhtä ja selkeää määritelmää.

– Perinteisen Välimeren ruokavalion katsotaan kuitenkin yleensä sisältävän runsaasti neitsytoliiviöljyä, kalaa, kokojyväviljatuotteita, vihanneksia, kasviksia, hedelmiä, pähkinöitä ja palkokasveja. Siihen kuuluu vain vähäinen lihan, lihavalmisteiden ja maitotuotteiden käyttö, kuvailee Suomen Sodexon ruokatuotteiden konseptipäällikkö Terhi Aho.

Unesco sisällyttää Välimeren ruokavalion määritelmäänsä myös ruokakulttuuriin kuuluvan yhteisöllisyyden.

– Tämä oli tärkeä elementti miettiessämme ruokateemaa. Henkilöstöravintolassa on mahdollisuus nauttia työpäivän tärkeästä tauosta ja energiatankkauksesta yhdessä työkavereiden seurassa ja mielellään tietysti muusta kuin vain työasioista puhuen, hän toteaa. 

Maateeman reseptiikka aina alkuperäiseltä alueelta

Sodexon asiantuntijat ovat kehittäneet monipuolisen tarjoaman välimerellisiä herkkuja. Sodexon teemapäivien erityislounaat perustuvat alkuperäiseen reseptiikkaan. Kansainvälisenä yrityksenä saamme reseptit aineksineen ja teko-ohjeineen alkuperäisestä maasta tai alueelta, jotta voimme toteuttaa ne juuri siten kuin kuuluu.

– Haluamme tuoda raikasta vaihtelua Suomen kevääseen. Välimeren alueen ruoka ei osu vain yhteen maahan ja kokonaisuutena se on hyvä vaihtoehto lounaaksi terveellisyytensä ja keveytensä vuoksi. Välimeren maista on jo vuosikymmenet raportoitu muuta Eurooppaa vähäisempiä sepelvaltimotautilukuja, sydäninfarktikuolleisuutta ja muun muassa syöpää, Aho sanoo.

Sodexo on sitoutunut kehittämään ja edistämään terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseen liittyviä ratkaisuja asiakasyrityksilleen, käyttäjäasiakkaille sekä työntekijöille. Sitoutumuksestamme paremman ravitsemuksen, terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi voit lukea Better Tomorrow Plan -ohjelmamme www-sivulta http://www.sodexo.fi/yhteiskuntavastuu/ravitsemus-terveys-ja-hyvinvointi

 

Lisätietoa:
Terhi Aho
Konseptipäällikkö
terhi.aho@sodexo.com