Hämeenkylän kartanon uudistunut Etukartano avautuu pian

17.9.2013

Kulttuurihistoriallisesti arvokasta Hämeenkylän kartanoa on peruskorjattu entiseen loistoonsa syksystä 2012 alkaen. Museoviraston valvoma parannushanke etenee vaiheittain, ja sen arvioidaan valmistuvan kaikilta osin vuoden 2014 loppuun mennessä.

Ensimmäinen vaiheen valmistuminen muun muassa aiemmin navettana toimineen Etukartanon osalta tapahtuu syyskuun 2013 aikana. Ensimmäisenä rakennustöiden alta saadaan käyttöön ravintola, joka avautuu torstaina 19.9. Uudet kokous- ja majoitustilat avautuvat viikolla 39.

Mikä korjaushanke?

Vuosi sitten alkaneen laajan korjaus- ja parannushankkeen tarkoituksena on säilyttää Hämeenkylän alueen kulttuurihistoriallinen merkitys ja saada kartano toimimaan aiempaa paremmin palvelevana hotelli-, ravintola- ja kokouskeskuksena.

Peruskorjauksessa uudistetaan kartanomiljöön ytimen muodostavat kuusi rakennusta, jotka ovat historiallisesti ja arkkitehtonisesti suojeltuja. Kokonaisuuteen kuuluu uuden pääkeittiön ja ravintolan rakentaminen, majoitushuoneiden määrän kolminkertaistaminen ja kokousmaailman uudistaminen. Peruskorjauksen myötä kartanon toiminta laajentuu ympärivuotiseksi ja -vuorokautiseksi. Yli 400 vuotta vanhan kartanokiinteistön omistaa keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma. Kartanon ruokailu- ja toimitilapalveluja pyörittää Sodexo Oy.

Tapahtumajärjestelyt, kokoukset ja varaukset

Hämeenkylän kartanon kokous-, juhla- ja majoitustiloista sekä niihin liittyvistä varauksista ja tarjouksista voit kysyä Sodexo Service Centeristämme, p. 010 540 7500 tai servicecenter@sodexo.fi.

Lisätietoa:
Tia Härkönen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
tia.harkonen@sodexo.com
p. 050 433 5032