Sodexo ja Valio yhdessä maailman sydänpäivän hyväksi

23.9.2013

Maailman Sydänpäivää (World Heart Day) on vietetty vuodesta 2000 lähtien syyskuun viimeisenä sunnuntaina. Suomessa päivän pääjärjestäjänä on Suomen Sydänliitto. Myös monet muut toimijat muistuttavat sydänterveyden tärkeydestä Sydänpäivän kunniaksi. Tänä vuonna Suomen Sodexo ja Valio tekevät yhteistyötä aiheesta opastamalla sydänystävällisten vaihtoehtojen valintaan. Sodexon ravintoloissa on valittavana sydänystävällisiä ruoka-annoksia koko viikon 39 ajan.

Sydän- ja verisuonisairaudet vaativat yli 17 miljoonan ihmisen hengen maailmassa joka vuosi. Se on reilut 13 miljoonaa ihmishenkeä enemmän, kuin malaria, HIV/AIDS ja tuberkuloosi vievät yhteensä. Arjen pienilläkin valinnoilla on suuri merkitys sydänterveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Ison osan sydänsairauksista ja sydänkohtauksista voi estää omilla valinnoilla. Terveellisiä ruokavalintoja on helppoa tehdä poimimalla lautaselle riittävästi kasviksia ja vähärasvaisia tuotteita ja esimerkiksi kaupassa valitsemalla Sydänmerkki-tuotteita. Liikuntaa ei ole vain juoksulenkki tai tanssitunti: pihapelit lasten kanssa, kotitöiden tekeminen ja portaiden valitseminen ovat yhtä hyödyllisiä. Sydänsairauden riski laskee 15 vuodessa normaalille tasolle tupakoinnin lopettamisen jälkeen.

Meistä jokainen on sydänterveyden lähettiläs omalla esimerkillään. Lapsuudessa opituilla tottumuksilla on taipumus juurtua elinikäiseksi elämäntavoiksi. Liikunnan ilo, savuttomuus ja terve asenne syömiseen vahvistuvat lapsuuden myönteisten muistojen ja kokemusten avulla. Varhaislapsuudessa aikuiset ovat vielä lasten sankareita, joiden elämäntapoja matkitaan ja joista otetaan mallia.

Vastuullista yhteistyötä täydellä sydämellä

Sodexon tavoitteena on tehdä jokaisesta päivästä parempi. Tämä merkitsee kokonaisvaltaista huolenpitoa asiakkaan hyvinvoinnista. Sodexon yhteistyötä tavaran- ja palveluidentoimittajienkanssa säätelevät eettiset ohjeet, Code of Conduct sekä tuotteiden ja toiminnan laatusitoumus, Code of Practice. Toimitusketjun hallinta ja tuotteiden jäljitettävyys ovat yhteistyön kulmakiviä, joka konkretisoituu asiakkaille ja kuluttajille turvallisen ja terveellisen ruoan muodossa.

Valion tuotteiden tärkein raaka-aine on korkealaatuinen maito, joka kerätään tutuilta tiloilta parin päivän välein. Laadun tarkkailu alkaa jo tilalla, ja maidon matka tunnetaan tarkoin. Hyvän seurannan ansiosta maitoraaka-aine pystytään tuotevirheen sattuessa jäljittämään tilalle, josta maito on haettu.

Healthwise.fi -verkkolehti kertoo lisää

Lue artikkelimme Sydänterveyteen on kiinnitettävä huomiota Healthwise-sivustolamme.

Lisätietoa:
Tia Härkönen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
p. 050 433 5032
tia.harkonen@sodexo.com