Sodexo jälleen toimialansa paras Dow Jones Sustainability Index -arvioinneissa

27.9.2013

Sodexon vahvat näytöt kestävässä kehityksessä toivat yhtiölle jälleen paikan Dow Jones Sustainability -indeksissä vuoden 2013 arvioinneissa. Yli 80 maassa toimiva Sodexo on varmistanut paikkansa DJSI World –indeksissä jo yhdeksänä vuonna peräkkäin, ja tänäkin vuonna Sodexo sai tunnustusta toimialansa parhaana.

- Sodexo on rankattu jo pitkään alansa johtavaksi yrityksesi. Se osoittaa pitkäjänteisyystä ja sitä, että yritys ei lepää laakereillaan. Sodexo tekee pitkäkestoista ja sitkeää työtä  parantaakseen toimiaan elämänlaadun puolesta ja edistääkseen taloudellista, sosiaalista ja ympäristön kehitystä niissä yhteisöissä, alueilla ja maissa, joissa se toimii, summaa arviot tehneen RobecoSAMin johtaja Manjit Jus.

DJSI:n arvioinneissa on vuosittain mukana noin 2500 yritystä. Niissä katsotaan yhtiöiden vastuullisuustoimia niin talous-, ympäristö- kuin ​​sosiaalisista näkökulmista. Tarkastelun kohteena ovat muun muassa hallinto, riskienhallinta , ilmastostrategia, ympäristöpolitiikka, hallintajärjestelmät, toimitusketjun standardit sekä työkäytännöt.

Jo useita tunnustuksia tänä vuonna

Vuosi 2013 on ollut Sodexolle merkittävä yritysvastuun saavutuksissa. Alkuvuodesta Sodexo palkittiin arvostetun World Economic Forumin toimesta parhaana kestävän kehityksen toimijana  ”Gold Class” –luokassa sekä myös maininnoilla "Sector Leader" ja "Sector Mover" parhaana kestävän kehityksen edistäjänä toimialaan.

Keväällä Sodexon sitoutuminen monimuotoisuuden ja osallisuuden edistämiseen sai tunnustusta, kun Sodexo USA palkittiin parhaana DiversityIncin 50-parasta yritystä -arvioinneissa. Kesällä Sodexo solmi maailmanlaajuisen sopimuksen Marine Stewardship Council kanssa meren antimien (mm. kalat ja äyriäiset) kestävän kehityksen mukaisesta hankinnasta ja MSC-sertifioitujen tuotteiden säännönmukaisesta ja sitoutuneesta käytöstä.

- Sodexo on vuodesta 2009 toteuttanut maailmanlajuisesti yhteiskuntavastuuohjelmaansa Better Tomorrow Plania (BTP). Saavutetut palkinnot ja tunnustukset indikoivat sitä, että kaikissa 80 Sodexo-maassa käyttöönotettu ohjelma toimii.  Se antaa meille suuntaviivat jatkaa kehittymistä vastuullisena yrityksenä. Esimerkiksi ympäristöasioissa se selkeyttää toimintaamme biojätteen vähentämiseksi, ja mitä konkreettisia asioita teemme pienentääksemme energian ja vedenkulutusta. Tai miten minimoimme kuljetusten hiilidioksidipäästöjä henkilöstöravintoloissa suunnitelmallisen tuotannonsuunnittelun ja ostotoiminnan sekä keskitetyn logistiikkaketjun avulla. Tai että noudatamme maailmanlaajuisia kestävän toimitusketjun menettelytapoja ja edellytämme sitä myös toimittajiltamme, toteaa Suomessa BTP-ohjelmaa koordinoiva laatu- ja ympäristöpäällikkö Tiina Piilo.

Lue tarkemmin aiheesta Sodexo-konsernin tiedotteesta.

 

Lisätietoa:
Tia Härkönen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
tia.harkonen@sodexo.com
p. 050 433 5032