Kotilo ei ole peräisin Sodexon käyttämistä raaka-aineista

4.12.2013

Tänään on uutisoitu Ilta-Sanomissa, että Sodexo Oy:n toimipisteestä Herttoniemen yhteiskoulussa olisi löytynyt kotilo koululaisen sukijaki-annoksesta.  Tapahtumaketjua ja löydöksen alkuperää on tutkittu välittömästi Sodexon toimesta, ja tulokset osoittavat, että kyseinen kotilo ei ole voinut tulla raaka-aineen mukana tai päätyä ruokaan valmistusprosessin aikana. Annoksesta löytynyt kotilo oli puhdas ja elävä.

Kyseinen sukijaki kastike on valmistettu keittämällä ja lihat kypsennetty uunissa. Valmiin ruoan lämpötila on ollut 89 °C . Ruoan valmistusvaiheessa on noudatettu täysin reseptiä, siinä annettuja raaka-aineita sekä ohjeen mukaista valmistusmenetelmää.  Sodexo Oy:n resepteissä käytetyt raaka-aineet ovat testattuja ja niiden laatu varmistetaan tarkasti.

Sodexo Oy pahoittelee asiasta aiheutunutta mielipahaa asianosaisille.

Lisätietoja:
Tiina Piilo
laatu- ja ympäristöpäällikkö
p. 050 592 4794