Sodexo menestyi jälleen RobecoSAMin kestävän kehityksen arvioinneissa

4.3.2014
Sodexo on valittu 7. kerran kestävän kehityksen ja yhteiskuntavastuun vertailututkimuksia tekevän RobecoSAMin arviointien kärkeen. Sodexo rankattiin toimialansa parhaana yrityksenä niin sosiaalisen, ekologisen kuin taloudellisen vastuullisuuden mittapuilla, ja se sai erityismaininnat alansa johtavana yrityksenä ”Sector Leader” sekä ”Gold Class”-toimijana.
 
RobecoSAMin arviointimenetelmät kestävän kehityksen ja ympäristövastuullisuuden mittaamiseksi ovat erittäin tarkat ja niitä on hiljattain tarkennettu entisestään. Johtavana elämänlaatua parantavien palveluiden tarjoajana Sodexo piti vertailussa pintansa ja oli ainoa yritys alallaan, joka pääsi mukaan parhaimpaan luokkaan ”Gold Class”. Sodexon tulos oli 80 %, kun se muuten toimialalla oli keskimäärin 48. Täydet 100 % Sodexo sai liiketoimintansa tuomista myönteisistä vaikutuksista paikallisissa liiketoimintaympäristöissään ympäri maailman.
 
– Olemme erittäin ylpeitä saavutuksestamme ja ponnisteluistamme edistää taloudellista, sosiaalista ja ekologista kehitystä kaikilla alueilla ja maissa, joissa toimimme, toteaa konsernin markkinoinnista ja strategisesta suunnittelusta vastaava Group Chief Marketing and Strategic Planning Officer Damien Verdier.

Henkilöstöön panostaminen merkittävä tekijä nyt ja tulevaisuudessa

Sodexo ansaitsi myös korkeimman pistemäärän sosiaalisen vastuullisuuden arvioinneissa. Erityisen merkittäväksi saavutuksen tekee Sodexon mittava työntekijöiden määrä (428.000) ja hajautettu liiketoiminta 33.300 asiakkuuden parissa 80 eri maassa ympäri maailman.
 
– Emme voi olla kuin tyytyväisiä ja nöyriä, että saamme olla kärkipäässä puhuttaessa sosiaalisesta vastuullisuudesta sekä yrityksen ja työyhteisöjen monimuotoisuudesta. Tiedostamme hyvin tämän tärkeyden, sillä henkilöstöresurssit ovat merkittävä tekijä alan kilpailutilanteessa nyt ja tulevaisuudessa, sanoo HR-asioista vastaava Chief Human Resources Officer  Elisabeth Carpentier.
 
– Kehittämällä vastuullisuuttaan ja  politiikkojaan pitkäjänteisesti ja panostamalla niin naisiin kuin miehiin kaikilla organisaation tasoilla, yrityksistä tulee vahvempia ja elämänlaatu ei ole vain tulos menestyksestä, vaan olennainen osa sitä, hän summaa.
 
 
Lisätietoa:
Laura SCHALK 
Press Office, Paris
Tel. & Fax : +33 1 57 75 85 69 
 
Sustainability Yearbook 2014
”Sustainability Yearbook 2014” on omaisuudenhoitoyhtiö RobecoSAMin kestävään kehitykseen panostavien yritysten listaus.  Siihen päässeiden n. 2000 yrityksen arvioinneissa käytetään 120 erilaista rahoitukseen, ympäristöasioihin sekä sosiaalisiin ja taloudellisiin kysymyksiin liittyvää indikaattoria, joilla arvioidaan yrityksiä eri toimialoilta. RobecoSAM Sustainability Yearbookia pidetään yhtenä maailman kattavimmista ja tärkeimmistä julkaisuista yritysten kestävän kehityksen toimintaa arvioitaessa. Lisätietoja RobecoSAM Sustainability Yearbookista  löytyy osoitteessa: http://yearbook.robecosam.com/
 
Sodexo ja yritysvastuu
Sodexo on valittu jo yhdeksänä vuonna peräkkäin kärkikastiin arvostetun Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseissä, arvioitu parhaaksi 2013 vuoden Top 50 -yritysten "Companies for Diversity" -listalla  ja nimetty Fortune Magazinen "arvostetuimpien" yritysten joukkoon monimuotoisten ulkoistettujan palveluiden tarjoajana. Lisäksi Sodexo on saanut kiitosta myös avoimuudestaan ja raportointikäytännöistään. Yhtiö jakaa tietoa kestävän kehityksen toiminnastaan (Global Reporting Initiative (GRI) mukaisesti) ja yrityksen raportointikäytäntöjä seurataan ulkoisten auditointien avulla. Tarkempaa tietoa Sodexon yritysvastuullisesta toiminnasta löytyy konsernin sivulta kohdasta "Corporate Responsibility".