Sodexo Kongressimessuilla: kokouksia kehitetään ympäristön ehdoilla

18.3.2014
Jo 18. kertaa järjestettävät Kongressimessut kokoavat 26.-27.3.2014 Helsingin Finlandia-talolle tapahtuma-alan ammattilaiset ja tärkeimmät palveluntarjoajat. Messujen vahvaa antia ovat muun maussa kokous- ja kongressipalvelut, catering- ja ravintolapalvelut sekä erilaiset tapahtumapaikat.
 
Sodexon osaaminen kokous- ja tapahtumajärjestelyissä tukeutuu kokemukseen. Kevään ja kesän aikana Sodexo on mukana 10.5 Vermon Finlandia-ajoissa sekä kesällä stadioneilla eri jalkapallo-otteluiden merkeissä ja Olympiastadionilla muun muassa Cheekin ja Robinin konserteissa. Kokous- ja tapahtumakohteistamme messuilla esittelyssä ovat esimerkiksi Vantaalla sijaitseva Hämeenkylän kartano, Helsinki-Vantaan lentokentän kupeessa sijaitseva House of Travel and Transport (HOTT), Ravintola Lapi (Lapintiira) Kampissa sekä Auriga Business Center Turussa.

Kokouksissa ja tapahtumissa peräänkuulutetaan nyt ekologisuutta

Kokoukset, koulutukset ja yleisötapahtumat halutaan nykyisin yhä ympäristöystävällisemmiksi. Ympäristövaikutusten minimoimisella on myös sosiaalinen ja taloudellinen ulottuvuus. Esimerkiksi kokoustapahtumien valinnat alkavat kiinteistön infrastruktuurista ja jatkuvat tarjoilusta aina viimeisen asiakkaan poistumiseen asti.
 
– Nykyaikaisissa kokoustiloissa panostetaan kestäviin ja kierrätettäviin kalusteisiin, laitteisiin ja tarvikkeisiin. Kertakäyttöisistä lautasliinoista ja paperimukeista on luovuttu monissa paikoissa kokonaan, koska niistä syntyy paljon jätettä. Mieluummin käytetään pestäviä liinoja ja posliiniastioita, kertoo Sodexon laatu- ja ympäristöpäällikkö Tiina Piilo. 

Hiilijalanjälki pienemmäksi

Yhtä useammissa tiloissa on tänä päivänä mahdollisuus hyödyntää etäneuvottelua. Näihin kokouksiin voi osallistua mistäpäin maailmaa tahansa etäyhteydet mahdollistavilla laitteilla. Etäneuvottelut minimoivat matkustamisesta aiheutuvan hiilijalanjäljen. Sitä pienentää myös energiansäästölampuin toteutettu sisä- ja ulkovalaistus, joka sammuu automaattisesti, jos huoneessa tai ulkona ei hetkeen liikuta. Monissa ympäristöystävällisissä kokoustiloissa myös ilmastointi on optimoitu ja se vaihtelee huonekohtaisesti ihmismäärän mukaan. 
 
Kokousten tarjoiluissa ympäristöä vaalitaan ruokalistalla. Se toteutuu, kun menu koostuu puhtaista ja turvallisista raaka-aineista ja kotimaisia raaka-aineita käytetään niin paljon kuin mahdollista.
 
– Ruokalistalla ympäristöystävällisyys näkyy raaka-aineiden laadukkuudessa ja alkuperässä.  Pidemmässä ketjussa se tarkoittaa hankintojen määrän ja kuljetusten optimoimista sekä jätteiden määrän minimoimista. Tavoitteena on säästää energiaa ja ympäristöä läpi koko ketjun eli kaikessa, missä se on mahdollista, Piilo toteaa.
 
Energia säästössä biojätteiden määrää voidaan vähentää tarkoilla ostosuunnitelmilla sekä tuotannolla, jossa ruoan valmistus suunnitellaan tismalleen kävijämäärän tarpeisiin. Kokoustarjoiluissa ruoan valmistuksen voi jaksottaa. 
 
– Kaikkea ei tehdä kerralla valmiiksi, vaan ruokaa valmistetaan lisää menekin mukaan. Se on myös vieraille ihanteellisinta, sillä näin tarjolla oleva ruoka on tuoretta ja maistuvaa sekä myös esteettisyyttä voidaan vaalia paremmin, hän sanoo.
 
 
Sodexo ja Kongressimessut:
 
Tule tutustumaan tarjontaamme ja palveluihimme osastolle 102. Ammattitaitoinen henkilöstömme osaa auttaa sinua niin paikan ja tilojen valinnassa kuin suosittella sopivia tarjoiluja tilaisuuteenne. Tervetuloa!
 
Aukioloajat:
 
KE 26.3. klo 9.30-16.30
TO 27.3. klo 9.30-16.00
 
Lisätietoa ja ilmoittautumiset: