Sodexo lahjoittaa astioita avustuskeskuksiin Tallinnassa

2.5.2014

Sodexon henkilöstöravintola lentokenttäalueella Finnairin Leko1-rakennuksessa sulkee ovensa 4.5. Ravintolan astiat eivät kuitenkaan päädy kaatopaikalle, sillä ne lahjoitetaan tallinnalaisiin avustuskeskuksiin.

Finnairin Leko1 on tarjonnut finnairilaisille niin aamiaista, lounasta, väli- ja iltapalaa kuin monipuolisen valikoiman kokous- ja edustustarjottavaa 7 vuoden ajan. Koko rakennus ollaan kuitenkin nyt purkamassa, joten myös henkilöstöravintola sulkee Teknikontiellä ovensa.

– Leko1:n ravintolatoiminta loppuu 4. toukokuuta ja meiltä jää ylimääräiseksi iso määrä astioita. Koska ne ovat sen verran kuluneita, ei niitä haluttu siirtää muihin Sodexon toimipisteisiin. Saimme idean, että lahjoittaisimme nämä eteenpäin, jotta ne eivät päätyisi hävitykseen, kertoo Finnairin lentokenttäravintoloista vastaava Sodexon Key Account Manager Ann-Marjaana Holmberg.

Asiakasyhteistyön monimuotoisuus poikii myös hyväntekeväisyyttä

Lahjoituksen käytännön työssä on iso apu saatu asiakkaan taholta. Finnairin kiinteistöhallinnan Pekka Kuosmanen koordinoi avustustyötä ja on järjestänyt myös pakkauslaatikot ja kuljetukset Tallinnaan.

– Olen ollut jonkin aikaa mukana vastaavassa hyväntekeväisyystyössä, ja tiedän, että tällaiselle avulle on huutava tarve. On todella hienoa, että Sodexolta otettiin yhteyttä ja ehdotettiin yhteistyötä vanhojen, mutta täysin ehjien ja käyttöön kelpaavien astioiden kierrättämiseksi niitä tarvitseville, hän sanoo. 

Vuosia jatkunut ja erittäin tärkeä rooli hyvänteossa on ollut myös Finnair Cargon nyt jo eläkkeellä olevalla kiinteistöpäällikkö Aare Sinijoella, joka hoitaa vapaaehtoistyönä monia asioita kuljetuksesta lähtien ja tukee aktiivisesti avustuskeskusten toimintaa. Hän kannustaa muitakin lahjoittajiksi.

– Tämä on hieno teko ja hyvän tahdon ele, sillä Raplan ja Järva-Jaanin Saagu Valgusen avustuskeskuksissa he ottavat mielellään tällaisia aarteita vastaan. Heillä on pulaa kaikesta mahdollisesta, kannustaa Aare Sinijoki muitakin kiinnostuneita.

Sodexon yhteiskuntavastuuohjelma kannustaa arjen ekotekoihin

Sodexon yhteiskuntavastuuohjelma ”Better Tomorrow Plan” on ollut käytössä maailmanlaajuisesti vuodesta 2009 kaikissa Sodexon 80 toimintamaassa. Sen painotukset ravitsemuksen, terveyden ja hyvinvoinnin, ympäristön sekä yhteiskunnan puolesta motivoivat ja kannustavat sodexolaisia päivittäisessä työssä. 

– Toimipaikoissa huomioimme Better Tomorrow Planin erilaisissa tekemisissämme joka päivä. Nyt se nousi luontevasti mieleeni tässä, koska meiltä olisi heitetty kuluneita, mutta kuitenkin täysin ehjiä astioita roskiin. Siinä ei olisi ollut mitään järkeä. Ensinnäkin on tahoja, jotka kärsivät kaiken puutteesta ja toiseksi ei ole myöskään ympäristöystävällistä kasvattaa jätemääriä. Hieno asia, että saamme meiltä käytöstä poistettaville astioille uuden kodin, Holmberg toteaa. 

Katso aiheesta lisää:
Sodexon Better Tomorrow Plan -yhteiskuntavastuuohjelma: http://www.sodexo.fi/yhteiskuntavastuu
Järva-Jaanin Saagu Valgusen avustuskeskus: http://jarvamaa.saaguvalgus.ee/
Raplan Saagu Valgus : http://www.saaguvalgus.ee/
 
 
Sodexo toimii Suomessa vajaassa 400 eri toimipaikassa. Helsinki-Vantaan lentokenttäalueella Sodexon monipalvelutarjontaa hyödynnetään House of Travel and Transportation eli HOTT-toimitalossa (ravintolapalvelut, siivous- ja aulapalvelut sekä kokous- ja edustustarjoilut) sekä TOKE:ssa. Lisäksi Sodexo toteuttaa ravintolapalvelut LEKO7:ssa ja FFA:ssa.