Sodexo uskoo ihmiskeskeiseen talousajatteluun

19.6.2014
Sodexo toimii elämänlaatua parantavien palveluiden tuottajana ja kehittäjänä. OECD:n kanssa vuosi sitten tehty yhteistyösopimus on kasvattanut entistä vahvemmin uskoa siihen, että elämänlaatu on avaintekijä yhteiskunnan ja työyhteisöjen hyvinvoinnille ja sitä kautta talouskasvulle.
 
Sodexo ja OECD päättivät vuosi sitten yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on edistää ja ymmärtää paremmin elämänlaatua tukevien palveluiden merkitystä yhteiskunnassa. Sopimus on ensimmäinen laatuaan niin Sodexolle kuin OECD:lle, ja se kattaa muun muassa laajaa tietojen vaihtoa aiheista, jotka liittyvät elämänlaatuun ja hyvinvointiin niin yksityisen sektorin toimijoiden kuin julkisen sektorin näkökulmasta.
 
– Talous ja yritysmaailma ovat saman haasteen edessä: miten löytää uusia keinoja kehittää harmonisempaa kasvua, joka tuo tuloksen lisäksi myös aitoa täyttymystä ja hyvinvointia. Ratkaisu on mielestämme ”ihminen”. Taloutta pitää ajatella entistä enemmän ihmislähtöisesti, ”Human Economy” -perspektiivistä, totesi Sodexo-konsernin toimitusjohtaja Michel Landel puheessaan OECD Forumissa Pariisissa toukokuussa.
 
Sodexo Oy:n myyntijohtaja Elina Yrjänheikki vahvistaa konsernin toimitusjohtajan näkemystä, miten elämänlaadun parantaminen on kulmakivi talouden kasvun tukemisessa.
 
– Sodexon visio sijoittaa ihmisen keskiöön. Vain siten luodaan pysyvää arvoa niin organisaatioille kuin koko yhteiskunnalle. Haluamme palveluillamme tukea ja luoda elämänlaatua parantavia työyhteisöjä, jota kautta koko yhteiskunta rakentuu vahvemmaksi ja elinvoimaisemmaksi niin liiketoiminnan kuin yksilön hyvinvoinnin näkökulmasta. Yrityksenä kehitämme tarjoamiemme palveluiden monimuotoisuutta sekä laatua jatkuvasti. Seuraamme tarkasti hyvinvointiin ja työelämän muutoksiin liittyviä trendejä ja signaaleja. Siksi näemme, että elämänlaatu (quality of life) on avain kaikkeen, Yrjänheikki painottaa.
 
Lisätietoa:
 
Tutustu tarkemmin Sodexon ja OECD:n ainutlaatuiseen yhteistyöhön sekä 5.-6.5 järjestettyyn OECD Forumiin Sodexo-konsernin sivuilla.