Veckans Affärer valitsi Sodexon Ruotsin toimitusjohtajan Azita Shariatin vuoden 2015 vaikutusvaltaisimmaksi liikenaiseksi

26.8.2015

Sodexon Ruotsin toimitusjohtaja Azita Shariati nimettiin Ruotsin vaikutusvaltaisimmaksi liikenaiseksi. Shariatille myönnetään palkinto hänen tasa-arvoisesta johtamistavastaan ja yhtiön tekemästä työstä sukupuolten tasapainon ja diversiteetin hyväksi. Palkinnon myönsi Ruotsissa viikoittain ilmestyvä talouslehti Veckans Affärer.

– Minulle on suuri kunnia ja ilo ottaa vastaan tämä tunnustus. Todellisuudessa palkinnon ansaitsemme me kaikki, jotka päivittäin työskentelemme Sodexolla tasa-arvoisen ja monikulttuurisen yhtiön hyväksi. Olen itse esimerkki Sodexon yrityskulttuurista, jossa sukupuolella, iällä tai alkuperällä ei ole merkitystä, Azita toteaa.

Veckans Affärer perusteli Azita Shariatin valintaa seuraavasti:

”Azita työskentelee Ruotsin johtajana yrityksessä, joka on alallaan yksi maailman suurimmista. Hänen johtamistapansa perustuu arvoihin, jotka parantavat huomattavasti yhtiön työtä sukupuolten tasapainon ja diversiteetin suhteen. Vaikutusvaltaisin liikenainen tietää, että hän voi muuttaa yhteiskuntaa.”

Veckans Affärer on jo yli 17 vuoden ajan käsitellyt sukupuolten tasapainoa. Lehti haluaa korostaa naisten merkitystä, ja kartoittaa vuosittain liike-elämän vaikutusvaltaisimpia naisia.

– Veckans Affärer pyrkii luomaan sukupuolen suhteen tasapainoisempia yrityksiä. Tasapainon toteutuminen johtaa älykkäämpään ja kannattavampaan liiketoimintaan. Sen avulla vähennetään myös muuta syrjintää ja lisätään avoimuutta, toteaa lehden päätoimittaja Ulf Skarin.

Tietoja Sodexosta

Pierre Bellonin Marseillessa vuonna 1966 perustama Sodexo on maailman johtava elämänlaatua parantavien palvelujen tuottaja. Elämänlaatu on merkittävä tekijä suorituskyvyssä niin yksilö- kuin organisaatiotasollakin. Sodexo toimii yli 80 maassa ja palvelee päivittäin yli 75 miljoonaa asiakasta tarjoamalla ainutlaatuisen yhdistelmän asiakkaan tiloissa toteutettavia palveluja, etuus- ja palkitsemispalveluja sekä henkilökohtaisia ja kotipalveluja. Sodexon palveluvalikoimassa on yli 100 erilaista palvelua. Laajan palveluvalikoimamme ja yli 50 vuoden kokemuksemme ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaisia palveluratkaisuja, jotka kattavat muun muassa ravintola-, vastaanotto-, huolto- ja siivouspalvelut, tilat ja laitteistonhoidon, lounaskortti-, lahjakortti- ja liikennekorttipalvelut työntekijöille sekä kotiavustus- ja aulapalvelut. Sodexon menestys ja liiketoiminta perustuvat yhtiön itsenäisyyteen, kestävään liiketoimintamalliin sekä kykyyn jatkuvasti kehittää henkilöstöään ja huolehtia yhtiön 420 000 työntekijän sitouttamisesta kautta maailman.

Konsernin avainlukuja (31.8.2014)

Konsernin liikevaihto 18 miljardia euroa
420 000 työntekijää
Maailman 18. suurin työnantaja
Toimii 80 maassa
32 700 toimipaikkaa
Palvelee 75 miljoonaa asiakasta päivittäin
Pörssiarvo 12,8 miljardia euroa (8.1.2015)