Sodexon Global Chef -ohjelma tuo Suomeen reseptimestarin Argentiinasta

11.11.2015

Sodexo tarjoaa asiakkailleen korkealaatuista palvelua ja innovatiivisia makuelämyksiä hyödyntämällä kansainvälistä osaamistaan. Global Chef on Sodexon oma Executive Chef -tason keittiömestarien ja kokkien vaihto-ohjelma.

Ohjelmaan valitut keittiömestarit kiertävät ympäri maailmaa ja toimivat oman alueensa ruokalähettiläinä. Lähettiläät muun muassa opastavat ja ohjaavat kohdemaan kollegoitaan oman alueensa ruokien valmistustavoissa ja tutustuttavat näitä eri raaka-aineisiin. Vastineeksi he saavat vierailumaasta mukaansa uutta ruokatietoa kotiin viemisiksi.

Suomeen saapuu marraskuussa Argentiinasta asti ruokasuunnittelun esimies ja kokki Sergio Vergara. Hänellä on 20 vuoden kokemus reseptiikan kehittämisestä ja ruokatuotannon johtamisesta. Mies vastaa muun muassa Etelä-Amerikassa ajettavan Dakarin rallin ruokatarjoilun logistiikasta.

- Rallin aikana valmistamme päivittäin yli 3 000 aamiaista, lounasta ja päivällistä ja kaiken pitää olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tapahtuma on joka kerta mieletön ponnistus koko henkilökunnaltamme, sillä reitti kulkee läpi Chilen, Perun, Bolivian ja Argentiinan, mies kertoo.

Argentiinalainen keittiö on imenyt vaikutteita niin Italiasta kuin Espanjastakin, sillä useimpien argentiinalaisten juuret tulevat näistä maista. Argentiina tunnetaan maailmalla etenkin mehevistä pihveistään sekä hyvästä punaviinistään.

- Ruokamme on tuhtia, lihaisaa ja yksinkertaista. Uskon, että tällainen ruoka maistuu hyvin myös hyvin suomalaisille kylminä talvikuukausina, Vergara sanoo.

Suomessa mies aikoo valmistaa perinteisiä argentiinalaisia ruokia, kuten empanadas-piirakoita, naudanpihviä chorizo-kastikkeella, matambritoa eli täytettyä possunkylkeä, kasviksilla ja juustolla täytettyä kurpitsaa eli calabaza rellenaa sekä grillattujen lihojen ja kasvisten kanssa sopivaa chimichurri-kastiketta.

- Suomalaiset tulevat hämmästymään, miten heille tutut raaka-aineet muuntuvat aivan erilaisiksi, kun ruuan valmistustapa poikkeaa tutusta, Vergera lupaa.

Sergio Vergara vierailee Suomen kiertueellaan 11.−27.11. muun muassa Helsingissä sekä Sodexon yliopistoravintoloissa Tampereella, Seinäjoella ja Jyväskylässä. Lisäksi hän piipahtaa matkallaan myös Ruotsissa ja Virossa. 

Lisätietoja:

Sodexo Oy
Marja Mäenpää, vt. viestintä- ja markkinointipäällikkö
p. 050 411 6969
marja.maenpaa@sodexo.com