Sodexon ravintoloissa herkutellaan Brasilian tapaan 19.–21.4.2016

13.4.2016

Värikkäitä salaatteja, eksoottisia hedelmiä, uusia makuyhdistelmiä. Ensi kesän kuuma suosikkimaa, Brasilia, saapuu Sodexon ravintoloihin 19.–21.4. Teema näkyy niin ravintoloiden somistuksessa kuin ruokalistoillakin.

Ritva Seppälä Sodexon tuotekehityksestä kertoo, että hedelmiä käytetään teeman aikana rohkeasti sekä salaateissa, pää- että jälkiruuissa. Esimerkiksi lehtikaalisalaatissa on mukana mangoa ja pinjansiemeniä. Chili-appelsiinikalan ravintolat voivat valmistaa joko lohesta tai valkoisesta kalasta, kuten turskasta.

Brasilialaiset makuyhdistelmät poikkeavat hieman suomalaisista. Broilerin kanssa voidaan tarjota risottoa, jossa on mukana mausteista chorizo-makkaraa. Pitkään kypsytetty possupata eli feijoada sisältää myös mustapapuja. Ruoka näyttää eksoottiselta, mutta maku sopii myös suomalaiseen suuhun.

Teeman jälkiruuat ovat klassikoita uudella otteella: pannacotassa maistuvat kookos ja passionhedelmä, tiramisussa on mukana banaania.

– Ajankohtainen teema tuo vaihtelua niin ravintolan asiakkaille kuin henkilökunnallekin, Seppälä toteaa.