Juniorikokki-kilpailu haastaa lapset keksimään kouluruokareseptejä

20.12.2016
Ravintola- ja toimitilapalveluja tarjoava Sodexo ja Oulun kaupungin koulut järjestävät yhteistyössä Juniorikokki 2017 -kilpailun. Peruskoululaisille suunnatun kilpailun tavoitteena on lisätä kouluruokailun arvostusta. Juniorikokki-kilpailu järjestetään kaikissa kouluissa, joissa Sodexo vastaa ruokailusta.
 

Juniorikokki 2017 -kilpailussa haetaan herkullista ja kouluruokailusuositusten mukaista annosta, joka nostetaan ruokalistojen nimikkotuotteeksi kaikissa niissä Oulun kaupungin kouluissa, joissa Sodexo toimii. Kilpailu starttasi lokakuussa, jolloin oppilaat aloittivat reseptien ideoimisen ja tiimien muodostamisen. Nyt Juniorikokki-kilpailussa on mukana kuusi koulujen itse valitsemaa 2-6 hengen tiimiä. Kilpailu huipentuu 9. helmikuuta järjestettävään finaaliin.

Palveluntarjoajana Sodexon tavoitteena on tukea monipuolista oppimisympäristöä, joka myös osa vuonna 2016 voimaan tulleen opetussuunnitelman tavoitteita.

Idea koululaisille järjestettävästä kilpailusta lähti Sodexolla halusta tiivistää yhteistyötä koulun, oppilaiden sekä lasten vanhempien kanssa. Kouluruuan tarjoajana Sodexolla on myös omalta osaltaan vastuu siitä, että lapset oppivat syömään terveellisesti.

- Juniorikokki-kilpailu on oiva tilaisuus opettaa lapsille, miten kouluruoka syntyy ja mistä eri maut tulevat. Samalla lapset pääsevät itse vaikuttamaan siihen, millaista ruokaa heille tarjoillaan, toteaa oululaisen Martinniemen koulun rehtori Sirkku Pennanen.

Kilpailu otettiin kouluissa hyvin vastaan, ja koulujen henkilökunta oli aktiivisesti mukana tiedottamassa kilpailusta koteihin.

- Yllätyimme iloisesti Juniorikokki-kilpailuun tulleiden reseptien määrästä ja korkeasta tasosta. Harkitsemme vastaavan kilpailun järjestämistä myös ensi vuonna, kiittelee kisasta vastaava Pekko Manninen Sodexolta.

Vanhemmat mukana ideoimassa

Sirkku Pennasen mukaan oppilaat ovat lähteneet innolla kilpailuun mukaan. Myös lasten vanhemmat ovat olleet mukana miettimässä reseptejä.

- Valitettavasti osa oppilaista syö koulussa todella vähän, ja täyttää vatsaansa välipaloilla. Juniorikokkikilpailun avulla voimme opettaa lapsille, millaista terveellinen ja ravitseva kouluruoka on, hän pohtii.

Kilpailureseptien on oltava kouluruokailusuositusten mukaisia, ja lisäksi niistä on löydyttävä monipuolisesti sesongin mukaisia kasviksia, proteiinia, täysjyväpastaa, riisiä tai perunaa sekä kasviöljyä.

- Päätimme järjestää Juniorikokki-kilpailun Oulussa, sillä meillä on pitkä ja tiivis asiakassuhde Oulun kaupungin kanssa. Pyrimme jatkuvasti kehittämään uusia toimintamalleja kouluympäristöön yhteistyössä kaupungin ja koulujen henkilökunnan kanssa, Manninen kertoo.

Lisätiedot:

Pekko Manninen
Sales Manager, Sodexo
040 181 0645
pekko.manninen@sodexo.com

Päivi Huhtamella
Key Account Manager, Sodexo
050 4410823
paivi.huhtamella@sodexo.com