Sodexon ruokateema Ristiin rastiin maailman ympäri 25. - 27.4.2017

18.4.2017
Kevään ruokateema kuljettaa meitä ristiin rastiin maailman ympäri. Kouluissa kolmipäiväistä teemaa vietettiin viikolla 14 ja Corporate-segmentin toimipaikoissa makumatkalle lähdetään viikolla 17.
 
Maailmanmatka kiertää kolmen maantieteellisen alueen kautta: Pohjoisten saarten (Ahvenanmaa, Gotlanti, Öölanti ja Fär-saaret), Pohjois-Amerikan sekä Lähi-idän.
 
– Teema on ideoitu ja toteutettu yhdessä Unileverin kanssa. Halusimme luoda monipuolisen teeman, joka toisi kivaa vaihtelua perinteiseen lounaaseen. On kiva tarjota asiakkaille yllättäviäkin elämyksiä, kertoo Sodexon Food Service Design Coordinator Katri Saraste.

Pohjoismaiden saarilla syödään kalaa

Teemaviikon tiistaina herkutellaan ensi kertaa Sodexon historiassa pohjoismaisella keittiöllä, joka on palkittu moneen kertaa Bocuse d´Or-kilpailuissa. Tarjolla on kirjolohta, spelttirisottoa, lehtikaalikurpitsansiemensalaattia ja Ahvenanmaan pannukakkua.

– Kala oli luonteva valinta, samoin Ahvenanmaan pannukakku, jota parempaa pannukakkua ei tietysti ole olemassakaan, kertoo Recipe Design and Menu Planning Specialist Anna Jokinen.

Lähi-idän mausteinen ja värikäs keittiö

Lähi-idässä törmäävät monet eri ruokakulttuurit, sillä seutu on saanut vaikutteita niin afrikkalaisesta, aasialaisesta kuin eurooppalaisestakin keittiöstä.

Lähi-idän keittiön tyypillisiä mausteita ovat kaneli, korianteri, jeera, kurkuma ja valkosipuli. Tarjolla on keskiviikkona libanonilaista lihamureketta ja jugurttikastiketta, filotaikinaan käärittyä kukkakaalirullaa ja hummusta, tabbouleh-salaattia ja basbousa-piirasta.

Basbousa on monille suomalaisille uusi tuttavuus. Herkulliseen levyleivonnaiseen tulee mannasuurimoita, kookoshiutaleita ja luonnonjugurttia. Mehevä leivonnainen leikataan annospaloiksi ja pinnalle valutetaan appelsiinimehulla maustettu siirappi.

– Olimme tavattoman iloisia, kun löysimme tämän reseptin. Leivonnainen on simppeli mutta erittäin maukas, kertoo Jokinen.

Hampurilaisten tuhti Pohjois-Amerikkka

Pohjois-Amerikan teemapäivänä, eli torstaina, tarjolla on tietysti hampurilainen, pihviksi asiakas voi valita perinteisen jauhelihapihvin tai kikherneistä valmistetun version. Lisänä on maalaisranskalaisia, coleslaw-kaalisalaattia ja tuhdin pääruuan kontrastiksi mansikkapirtelöä – hyvin amerikkalaisia makuja siis.

Ristiin rastiin maailman ympäri -teemaviikkoa vietetään Sodexon ravintoloissa myös Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Suomen ravintolat toteuttavat kukin teeman omista lähtökohdistaan, joten tarjoilut voivat hiukan vaihdella ravintoloittain. Seuraava teemaviikko on tulossa ravintoloihin syksyllä.

Lue lisää ruokateemasta Sodexon verkkolehdessä Healthwisessa.