Brasilian maut valloittivat Global Chef -kiertueella

20.4.2017
Sodexon Global Chef -ohjelmassa eri maiden keittiömestarit vierailevat toisissa Sodexo-maissa. Brasilialainen Gustavo Sana vietti kaksi viikkoa Suomessa, ja ihastutti avoimuudellaan niin asiakkaita kuin Sodexon henkilökuntaa.
 
Sodexon asiakkaat ja henkilökunta pääsivät pääkaupunkiseudulla, Jyväskylässä ja Tampereella nauttimaan Brasilian mauista sekä aurinkoisen Gustavo Sanan seurasta. Kaksiviikkoisen kiertueen aikana Sana, sekä Head of Marketing, Nordics Pirita Pohjanne ja restonomiharjoittelija Niina Lindholm kiersivät niin korkeakoulu- kuin yritystoimipisteitä Sanan suunnitteleman brasilialaisen menun kera. Onnistunut kiertue päättyi Espoon Technopoliksen ravintolaan.
 
- Global Chef -ohjelman tavoitteena on tarjota asiakkaille lisäarvoa, pienen yllätyksen arjen keskelle. Olemme saaneet niin nyt kuin aiempina vuosina vieraaksemme hienoja keittiömestareita, jotka eivät vain jää keittiöön, vaan myös tulevat rohkeasti esille juttelemaan asiakkaiden ja ravintoloiden henkilökunnan kanssa, kiittelee Sodexo Technopoliksen Key Account Manager Panu Lokki.
 
Sana kertoo nauttineensa kaksiviikkoisen kiertueen aikana eniten juuri ihmisten kohtaamisesta.
 
- Yllätyin siitä, miten sydämellisiä ihmisiä suomalaiset ovat. Heitä on ensin vaikea lähestyä, mutta kun jää on rikottu, he ovat mahtavia, hän hehkuttaa.

Autenttista ruokakulttuuria

Pirita Pohjanteen mukaan Global Chef -vierailuissa on hienoa se, että eri maista tulevien keittiömestarien ansiosta ruokien mauista saadaan entistäkin autenttisempia.

- Olemme jo useamman vuoden ajan suosineet etenkin latinomaiden keittiömestareita. Sodexo on globaali yritys ja se mahdollistaa meille tämän kaltaisen vuorovaikutuksen eri kansallisuuksien kanssa.

Pohjanteen mukaan asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä kiertueen tarjoamaan vaihteluun, ja autenttiset brasilialaiset maut otettiin hyvin vastaan. Kiertuetta varten Sana suunnitteli brasilialaisen menun. Tarjolla oli esimerkiksi Moquecaa, eli vaaleaa kalaa kookoksen kera, sekä Feijoada, jossa on porsasta, papuja ja sipulia.

- Alkuperäistä menua muokattiin hiukan, sillä kaikkia raaka-aineita ei valitettavasti saanut Suomesta. Gustavo kuitenkin tarkisti jokaisen ruokalajin ja varmisti näin makujen pysymisen autenttisena.

Vierailun aikana Sana ehti tutustua myös suomalaiseen kulttuuriin. Ensimmäistä kertaa ulkomaille päässyt mies nautti täysillä lumesta, avantouinnista ja saunasta.

- Kiersimme Helsingissä Senaatintorilla ja Kaivopuistossa. Rakensin lumesta pingviinin, mies nauraa.

Sana onkin todella otettu siitä, että hänelle tarjoutui mahdollisuus lähteä Suomeen.

- Viime marraskuussa minulta kysyttiin, haluaisinko lähteä mukaan Global Chef -ohjelmaan. En silloin vielä tiennyt, mihin olisin menossa, mutta vastasin myöntävästi. Moni on työskennellyt Sodexolla vastaavassa työssä minua paljon pidempään, joten olin kiitollinen, että juuri minut valittiin.

Kuvassa: Gustavo Sanan (kesk.) Global Chef -kiertue päättyi menestyksekkäästi Espoon Technopoliksen ravintolaan. Tyytyväisiä olivat myös Panu Lokki (vas.), Niina Lindholm ja Pirita Pohjanne.