Sodexolla nuoret kyvyt pääsevät kasvamaan

29.5.2017

Sodexon palveluohjaaja Leena Vainio tuomaroi toukokuussa ammattikoulutuksen Taitaja-kisojen SM-finaalissa puhdistuspalvelualan finaalia.

– Päädyin tuomariksi, koska minulla on ollut viimeisen neljän vuoden aikana Kaivomestarissa Espoossa 20 työssäoppijaa eri oppilaitoksista ja myös TE-Keskuksen kautta. Useampi opettaja eri oppilaitoksista pyysi minua tuomariksi.

Vainion mielestä on tärkeää, että opiskelijat pääsevät kouluelämän lisäksi tutustumaan työelämän sääntöihin. Hän nauttii opiskelijoiden työhön perehdyttämisestä.

– Toki työssäoppijoiden ohjaaminen vaatii aikaa ja viitseliäisyyttä, mutta se palkitsee. Teen jokaiselle työssäoppijalle päiväkohtaisen työsuunnitelman ja keskustelen heidän kanssaan toiveista ja tarpeista. Minusta on kiva näyttää nuorille, miten hauskaa työnteko voi olla. Haluan välittää positiivista kuvaa siivousalasta. Työssäoppijoiden joukosta on löytynyt monta kehityskelpoista nuorta, jotka olen myöhemmin rekrytoinut.

– On ratkaisevaa, millaisia kyvykkyyksiä saamme palkattua ja millaista osaamista yritykseen saadaan sisälle. Siksi teemme tiivistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja otamme töihin mahdollisimman paljon työssäoppijoita, kertoo Sodexon HR Manager Ria Repo-Anderson.

Monipuolisia tehtäviä kansainvälisessä yrityksessä

Ravintola- ja puhdistuspalvelualoilla rekrytointi on jo pitkään ollut haastavaa. Erityisesti osaavista kokeista, keittiömestareista ja siivouksen työnjohtajista on pulaa.

Taitaja-kisojen kaltaisista tapahtumista voi löytyä kehityskelpoisia nuoria, joilla on kykyä ja mahdollisuuksia kasvaa Sodexon vaatimiin mittoihin.

Sodexo on maailman 19. suurin työnantaja ja maailmanlaajuisesti yrityksessä työskentelee 420 000 ihmistä. Suomessa Sodexon palveluksessa on noin 2 000 ravintolapuolen, kiinteistö- ja aulapalveluiden sekä siivouksen työntekijää.

Kansainvälisessä yrityksessä on hyvät etenemismahdollisuudet, mitä varsinkin nuoret työnhakijat arvostavat.

– Meillä on kymmeniä upeita juhla- ja kokoustiloja kartanoista vanhoihin teollisuusrakennuksiin. Ravintolatarjontamme on erittäin monipuolinen ja toimimme useissa korkeakouluissa, oppilaitoksissa, yrityksissä ja johdamme itsenäisiä ravintoloita. Toimipaikkojen vaihtelevuus tarjoaa myös työntekijöille erilaisia ja haastavia työtehtäviä. Heidän on mahdollista tehdä monipuolisia yhdistelmätehtäviä, esimerkiksi siivoojat voivat toimia myös ravintolapalveluissa, kertoo Repo-Anderson.

– Työvoimapula ei tule näillä näkymin helpottumaan lähivuosina. Siksi haluammekin kasvattaa nuorista uusia innokkaita ammattilaisia. Arvostamme Sodexolla monimuotoisuutta ja haluamme, että kussakin toimipaikassa työskentelee ihmisiä mahdollisimman erilaisilla taustoilla, Repo-Anderson jatkaa.