Uusi Mix&Match-buffet valloittaa JAMKin ravintolat

9.8.2017

Sodexon JAMKin ravintoloissa Jyväskylässä kehotetaan maistelemaan eri lounasvaihtoehtoja luvan kanssa. Uusi toimintamalli kannustaa asiakkaita maistamaan myös sellaisia ruokavaihtoehtoja, joita ei muuten ehkä tulisi kokeilleeksi. Asiakas voi poimia lautaselleen mitä haluaa - annos maksaa aina saman verran. Uusi Mix&Match-buffet tarjoaa kasviskeittoa, erilaisia lämpimiä kotiruokia lisukkeineen sekä raikkaita kauden mukaisia kasviksia ja salaatteja. Annokseen kuuluu myös ruokajuoma sekä leipävalikoima. Jälkiruokavaihtoehdoista voi myös valita mieluisimman edulliseen lisähintaan.

– Toivomme, että tämä toimintamalli houkuttelisi kokeilemaan ensisijassa uudistuneita Sodexon kasvisruokia. Kun lautaselle voi ottaa buffetista erilaisia maistiaisia, annoksesta tulee koostettua entistä monipuolisempaa myös ravitsemuksellisesta näkökulmasta. Mix&Match-buffet mallissa täyttyy edelleen kaikki korkeakouluruokailun suosituksen periaatteet. Olemme sijoittaneet raikkaat salaatit ja kasvisruoan niin ruokalistoillamme kuin myös buffetissa ensimmäiseksi syystä, kertoo liiketoimintajohtaja Sari Van De Coevering.

Mix&Match-buffetia kokeillaan ensin JAMKin kampuksilla Jyväskylässä. Jos uusi toimintamalli saa hyvän vastaanoton, se mahdollisesti laajenee myös muihin Sodexon toimipaikkoihin.

– Pystymme tarjoamaan nyt asiakkaillemme yhden hinnan ja monta eri vaihtoehtoa. Vaikka tarkoituksena on nyt rohkeasti kokeilla erilaisia ruokia ja vaikka buffetissa helposti tulee hamstrattua liikaa, uskomme että mitä vähemmän ruoankäyttöä rajoitetaan, sitä vastuullisemmin ruokaa otetaan lautaselle.

– Luotamme siihen, että vastuulliset ihmiset muistavat syödä tiedostavasti ja ruuasta nauttien. Niin Sodexolle kuin myös monille korkeakouluille, joissa toimimme, ruokahävikin pienentäminen on tärkeä tavoite, jota vuoksi kampanjoidaan jokainen päivä, Sari Van De Coevering toteaa.