Sodexolaiset virkkaavat kymmenen peittoa palvelutaloon

23.8.2017
Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi sodexolaiset virkkaavat kymmenen sinivalkoista peittoa, jotka lahjoitetaan palvelutaloon. Näin Sodexo toteuttaa yhteiskuntavastuuohjelmaansa.
 
– Haastoin toimiston väen virkkaamaan kymmenen sinivalkoista torkkupeittoa, jotka lahjoitamme itsenäisyyspäinä Kannelmäen palvelutaloon, kertoo ruokapalveluiden kehitysjohtaja Tiina Yrjölä.

Sodexolaiset ottivat haasteen innokkaasti vastaan. Tällä hetkellä valmiina on jo kuusi peittoa ja tilkkuja useampaankin.

Sodexolaiset olivat mukana jo kuusi vuotta sitten, kun Marttaliitto, Tekstiiliopettajaliitto ja Novita haastoivat suomalaiset virkkaamaan torkkupeittoja, joilla peitettiin ensin Senaatintorin kirkonportaat ja jotka lahjoitettiin sitten muun muassa ensi- ja turvakoteihin vauvoille.

Auttamisesta tulee hyvä mieli

Rekrytointikoordinaattori Minna Brace lähti mukaan virkkaustiimiin heti, kun kuuli haasteesta. Nyt Minnalla on jo yhtä peittoa varten kaikki isoäidin neliöt tehtynä.

– On ollut kiva huomata, että viisikymppinenkin oppii uutta. Virkkaaminen on aivojen nollaamista, hyvää vastapainoa työlle.

Luottamusmies Sirpa Aly on virkannut peräti 300 tilkkua eli lähes neljä kokonaista peittoa.

– Virkkaminen on koukuttavaa. Erilaisia väriyhdistelmiä ja malleja on ollut kiva kokeilla, Sirpa kertoo.

Ruokapalveluiden koordinaattori Sinikka Järvinen on sekä virkannut tilkkuja että kasannut niistä peittoja.

– Minä olen kasannut muiden tekemistä tilkuista peittoja ja he taas ovat kasanneet minun tekemistäni tilkuista peittoja. On kiva ajatella, että kaikissa peitoissa on näkyvillä monen ihmisen kädenjälki ja voimme tehdä yhdessä hyvää, Sinikka sanoo.

Sodexolle virkkaustempaus on yksi tapa toteuttaa Better Tomorrow Plan -yhteiskuntaohjelmaa. Sodexo kannustaa työntekijöitään auttamaan hädänalaisia vapaaehtoistoiminnan kautta.

– Tuntuu todella hyvältä lahjoittaa peitto vanhuksille. Uutisissa on ollut niin paljon esillä se, että vanhuksilla ei ole ketään läheisiä, jotka vierailisivat heidän luonaan. On hienoa, että tällaisella eleellä voimme toivon mukaan ilahduttaa heitä, Brace ja Järvinen toteavat.

– Peittojen luovutuksen jälkeen vanhukset tietävät, että olemme ajatelleet lämmöllä heitä, Aly jatkaa.

Peitot luovutetaan Kannelmäen palvelutaloon itsenäisyyspäivän aatonaattona ti 5.12.

Kuvassa vasemmalta: Tiina Yrjölä, Sinikka Järvinen, Sirpa Aly ja Minna Brace