Sodexo oli mukana tekemässä luomupuuron maailmanennätystä

8.9.2017

Sodexon toimipaikat osallistuivat keskiviikkona 6.9. valtakunnalliseen Luomupuuron maailmanennätykseen. Schools&Universies-segmentin puolella lusikoitiin lähes 2 674 lautasellista luomupuuroa ja Corporate-segmentin toimipaikoissa nautittiin luomupuuroa 1 605 annosta. Maailmanennätys syntyi ja on nyt 390 230 annosta.

Kaiken kaikkiaan luomupuuron maailmanennätykseen osallistui yli 200 000 lasta ja nuorta lähes sadassa Suomen kunnassan. Mukana oli yli tuhat päiväkotia, yli 600 peruskoulua, lähes sata lukiota ja kymmeniä ammatti- ja korkeakouluja.

– Lapset olivat ihan innoissaan mukana maailmanennätyksen lusikoimisessa. Tarjosimme aamupalalla 272 lautasellista maistuvaa luomumannapuuroa mehukeiton kanssa. Mannapuuro on lasten ehdoton suosikkipuuro, kertoo Helsingin eurooppalaisen koulun Site Manager Seija Mala.

– Jotkut vanhemmat olivat etukäteen huolissaan, että lapset söisivät niin paljon puuroa, että heille tulisi maha kipeäksi. Onneksi tässä ei sentään tavoiteltu henkilökohtaisia puuroennätyksiä, Mala naurahtaa.

Helsingin eurooppalaisen koulun henkilökuntakin oli innoissaan tempauksesta ja toivoo lisää vastaavia. Monet koulun käyttämät raaka-aineet ovat jo pitkään olleet luomua.

Sodexolla innostuttiin heti Luomupuuron ME-kampanjasta ja koettiin luonnolliseksi asiaksi lähteä mukaan tavoittelemaan maailmanennätystä. Sodexo vastaa lähes 30 korkeakoulutoimipisteen ruokahankinnoista. Korkeakoulujen avajaisviikon kunniaksi Kuopion Savoniassa tarjottiin maailmanennätyspuuroa puoleen hintaan.

– Maailmanennätys oli mukava tapa hakea näkyvyyttä luomun käytölle, kertoo Student Experience Coordinator Karita Kousa.

Sodexon lukuisissa päiväkoti-, koulu- ja korkeakoulutoimipisteissä on luomua tarjolla päivittäin. Yleensä luomutuotteet ovat juuri puuroja tai leipiä. Luomun käytöstä myös viestitään aktiivisesti.

– Kerromme ruokalistalla aina selkeästi mikä on luomua. Lisäksi viestimme luomun käytöstä verkkosivuilla sekä erilaisilla tarroilla ja etiketeillä, Kousa kertoo.

Myös Lepakon toimipiste Helsingin Ruoholahdessa osallistui maailmanennätykseen. Business Parkissa työskentelee 1 500 ihmistä ja sielläkin aamupuuro teki kauppansa. Ravintola-Laiturissa nautittiin luomukaurapuuroa ja kahvila Rannassa luomutuorepuuroa.

– Puuroa meni kaupaksi vähän enemmän kuin normaalisti eli 55 annosta. Mutta ennen kaikkea tämä piristi ihmisten työpäivää ja saimme mukavan puheenaiheen asiakkaiden kanssa, kertoo Unit Manager Mia Grönfeldt.