Sodexon ravintoloissa herkutellaan lokakuussa pohjoismaisilla mauilla

5.10.2017

Lokakuussa, viikoilla 41–44, Sodexon ravintoloissa herkutellaan pohjoisen keittiön raikkailla, puhtailla ja aidoilla mauilla. Nordic Flavours -teemaviikoille Sodexon pohjoismaiset Global Chefit Norjasta, Ruotsista, Tanskasta ja Suomesta ovat valinneet suosikkireseptinsä, joiden mukaan ruokaa valmistetaan.

Global Chef on Sodexon keittiömestarien oma vaihto-ohjelma. Global Chef kiertää kohdemaassa eri toimipaikoissa, joissa hän yhdessä paikalisen tiimin kanssa valmistaa oman kotimaansa ruokia. Vierailtavissa ravintoloissa opitaan uusia reseptejä ja tapoja valmistaa ruokaa, ja Global Chef saa mukaansa uusia ideoita omaan työhönsä ja muissa projekteissa, kuten ruokateemoissa hyödynnettäväksi.

– Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, vaan loistavia, yllättäviä ja upeita makuja löytyy myös lähialueiltamme, toteaa Food service design coordinator Katri Saraste.

Kullakin Global Chefillä on oma nimikkoviikkonsa, jonka ruokalistan hän on suunnittelut.   

– En kyllästy koskaan sesonkikasviksiin. Niistä on helppo luoda herkullisia lounasruokia. Ruuanlaitostani ei myöskään tulisi oikein mitään ilman vastajauhettua mustapippuria. Omalla nimikkoviikollani tuon tarjolle annoksia, joista sain hyvää palautetta, kun olin esittelemässä niitä yhdysvaltalaisille Global Chefin USAn kiertueella, kertoo norjalainen Oslon Bymiljøetatenin keittiömestari Andre Thomas Wels.

Ekerön Skytteholmin keittiömestari Edis ”Eddie” Dautovicin suosikkiyrtti on tilli, joka tuo hänen mieleensä kalliot ja pohjoisen meren.

– Tilli sopii hyvin käytettäväksi esimerkiksi lampaanlihan ja kalan kanssa. Tarjoan ruokia, joita söisin itsekin mielelläni lounasravintoloissa. Olen yhdistellyt niissä uudella tavalla ruotsalaisen ruokakulttuurin eri raaka-aineita ja makuvivahteita, kertoo Eddie Dautovic.

Tanskalaisella viikolla tarjolla on tanskalaisten omia suosikkeja, jotka ovat myös helppoja valmistaa.

– Yksi ikisuosikeistani on liperi eli lipstikka. Se sopii käytettäväksi sekä kasvis-, liha- että jälkiruoissa. Sillä on ainutlaatuinen ominaismaku, kertoo Kööpenhaminan Brøndbyn IBM Prøvensvejn keittiömestari René Stegmann.

– Minä puolestani suosin suomalaisia raaka-aineita, erityisesti suomalaista kalaa, sieniä ja marjoja. Arvostan järviemme ja metsiemme antimien ainutlaatuisia makuvivahteita. Nimikkoviikkoni ruuat ovat maukkaita suomalaisia lounasruokia, kertoo puolestaan Helsingissä sijaitsevan Elisa Pasilan keittiömestari Tommi Hedman.

Kukin Sodexo ravintola toteuttaa ruokateeman yksilöllisesti, joten kannattaa tarkistaa netistä oman ravintolan ruokalista etukäteen. Tervetuloa herkuttelemaan puhtailla, aidoilla ja tuoreilla mauilla!

Eddien ruotsalainen menu

 • Lohta, hunajapaahdettuja juureksia ja haudutettua savoijinkaalia
 • Ylikypsää naudanlapaa, kasviksia, ruskistettua voita ja piparjuurta
 • Grillattua broileria, paksoita, Sandefjordin kastiketta ja pikkelöityä porkkanaa
 • Valkosipulikeitto
 • Vehnärisottoa, basilikaa ja Pecorinojuustoa

Anrén norjalainen menu

 • Palsternakkakeittoa, paistettua pekonia ja yrttiöljyä
 • Haudutettua karitsanpaistia ja juureksia
 • Munakasrulla sienitäytteellä
 • Höyrytettyä lohta, kurkkusalaattia ja ruskistetulla voilla maustettua perunasurvosta
 • Sinappiglaseerattua broileria ja herne-perunapyré

Tommin suomalainen menu

 • Paahdettua broileria ja uunijuureksia
 • Karjalanpaistia
 • Lohikeitto Marsalkka
 • Mannerheimin tapaan
 • Savustettua lohta ja sienikastiketta
 • Pinaattiohukaiset

Renén tanskalainen menu

 • Porkkanakeittoa, vesikrassia ja ranskankermaa
 • Chicken Danoise, raparperikompotti ja kurkkusalaattia
 • Lihapullia currykastikkeessa ja riisiä
 • Kalakakkuja, remouladekastiketta ja paahdettua perunaa
 • Kasvispyöryköitä ja mango chutneyta