Sodexon PRO-ehdokas sarjassa Ammattikeittiön päällikkö on idearikas keittiöpäällikkö Kari Suomaa

1.12.2017

Tänä vuonna kaksi Sodexon huippuammattilaista on päässyt finaaliin arvostetussa PRO 2018 -kilpailussa. Sodexon Technopolis Aviapoliksen keittiöpäällikkö Kari Suomaa on ehdolla Ammattikeittiön päällikkö -sarjassa ja Sodexon Neste-asiakkuudesta vastaava avainasiakaspäällikkö Sirpa Salmi Ravitsemis-/ruokapalvelun päällikkö -sarjassa. PRO on horeca-alan ammattilaisille suunnattu tunnustuspalkinto, joka jaetaan vuosittain 15 sarjassa. Ehdokkaat valitsee ammattilaisista ja Aromi-lehden työntekijöistä koostuva raati.

Kari Suomaa on otettu valinnastaan PRO-finalistiksi.

– Finaaliin pääsy tuntuu mahtavalta. Kilpailu on ammattilaisten keskuudessa arvostettu ja tuntuu upealta, että olen päässyt nyt kolmen parhaan joukkoon. Tässä vaiheessa uraa tämä tuntuu hienolta huomionosoitukselta ja lämmittää sydäntä, Suomaa toteaa hymyillen.

Suomaan meriittilistalta löytyvät Finnairin ja Itellan ravintoloiden aloitukset. Nämä ravintolat hän rakensi tyhjästä menestyviksi konsepteiksi.

– Suomaa on idearikas kehittäjä, joka vie ideat tuotantoon saakka. Remontoimme hänen ideoidensa pohjalta Technopolis Aviapoliksen keittiön kesällä ja sen jälkeen asiakastyytyväisyys on noussut huimasti. Suomaa ottaa hallittuja riskejäkin, jotta voi tarjota elämyksiä asiakkaalle, toteaa Suomaata kilpailuun ehdottanut Sodexon aluepäällikkö Panu Lokki.

Johtaa omalla esimerkillään

– Jos ruoka ei ole sellaista kuin haluan, se ei pääse ulos keittiöstä. Tavoitteena on aina hyvistä ja laadukkaista raaka-aineista valmistettu maukas ruoka, joka näyttää kauniilta. Yli 25 vuoden kokemus on tuonut varmuutta ja nostanut riman korkealle, Suomaa sanoo.

Hän johtaa työntekijöitään omalla esimerkillään.

– Keittiössäni jokaisella työntekijällä on vapaus tehdä itsenäisesti, mutta kuitenkin yhdessä. Pyrin kaivamaan jokaisesta esiin heidän vahvuutensa ja räätälöimään kasaan paketin, joka toimii. Minun keittiössäni kaikki ovat tasa-arvoisia.

Suomaa seuraa alaa ja ruokatrendejä intohimoisesti. Hän ammentaa inspiraatiota ruokafilosofiaansa kaikkialta missä liikkuu, alan ammattilehdistä ja television kokkiohjelmista. Hyvät ideat hän pyrkii toteuttamaan omassa keittiössään.

PRO-finalisti Karia voi kannustaa voittoon 31.12.2017 saakka sivulla propalkinnot.fi, minkä jälkeen tuomaristo valitsee voittajat. Vuoden 2018 PRO-tunnustukset jaetaan gaalaillassa 25.1.2018 Wanhassa Satamassa Helsingissä.

Aluepäällikkö ehdotti Karia

Pro-ehdokkaaksi Karia ehdotti aluepäällikkö Panu Lokki. Hän kuvaili Karia muun muassa näin:

”Kari on laivan kapteeni, joka luotsaa miehistöään hymyssä suin mutta tiukasti. Kari briiffaa tehtävät selkeästi ja käy jokaisen tehtävänannon läpi yhdessä työntekijän kanssa. Kari on loistava tsemppari. Hän on koko ajan läsnä ja lähellä.

Kari ja ravintolapäällikkö pelaavat yhteen saumattomasti. Kari ymmärtää hyvin, että keittiössä on erilaisia persoonia. Hänellä on harjaantunut pelisilmä ja loistava ihmistuntemus. Kari ei pelkää ristiriitatilanteita vaan puuttuu epäkohtiin rakentavasti, antaa palautetta ja seuraa, että muutoksia todella tapahtuu

Kari haluaa, että työyhteisössä vallitsee iloinen henki, vaikka on kiire. Karin tavoitteena on, että ihmiset tulevat hymyssä suin töihin. Karille tärkeitä arvoja johtamisessa ovat tasapuolisuus ja luottamus. Hän on omalla esimerkillään ansainnut työntekijöidensä luottamuksen ja hän luottaa omiinsa. Työkaveria ei jätetä pulaan.

Kari juttelee päivittäin asiakkaiden kanssa. Hän käsittelee kaiken palautteen vakavasti ja käy sen läpi henkilökunnan kanssa. Kari on sitoutunut työntekijä ja häneltä löytyy nöyryyttä kuunnella, kehittyä ja kehittää.”