Sodexon PRO-ehdokas sarjassa Ravitsemis-/ruokapalvelupäällikkö on luova ja uudistusmielinen avainasiakaspäällikkö Sirpa Salmi

1.12.2017

Tänä vuonna kaksi Sodexon huippuammattilaista on päässyt finaaliin arvostetussa PRO 2018 -kilpailussa. Ravitsemis-/ruokapalvelupäällikkö -sarjassa finaaliin valittiin Sodexon Neste-asiakkuudesta vastaava avainasiakaspäällikkö Sirpa Salmi ja Ammattikeittiön päällikkö -sarjassa Sodexon Technopolis Aviapoliksen keittiöpäällikkö Kari Suomaa. PRO on horeca-alan ammattilaisille suunnattu tunnustuspalkinto, joka jaetaan vuosittain 15 sarjassa. Ehdokkaat valitsee alan ammattilaisista ja Aromi-lehden työntekijöistä koostuva raati.

Kun Sirpa Salmi sai tietää ehdokkuudestaan, häneltä meinasi mennä jalat alta.

– En edes tiennyt olevani ehdolla kisassa. Totta kai tuntuu hienolta, että esimieheni arvostaa minua näin paljon. PRO-kilpailu on myös todella upea juttu, sillä se tuo kunnioitusta koko alalle.

Salmi on työskennellyt Neste-asiakkuuden parissa kahden vuoden ajan. Hänen vastuullaan on seitsemän ravintolaa.

Salmen esimies, aluepäällikkö Marika Ollikainen, ilmoitti hänet mukaan kisaan.

– Sirpa on asiakaspinnassa todella tiiviisti ja reagoi kaikkeen palautteeseen. Hän on luova ongelmanratkaisija, joka ottaa kaikessa huomioon asiakkaan toiveet ja tarpeet, Ollikainen kuvailee.

Salmi aloitti uransa Presidentinlinnassa ja hän on ehtinyt työskennellä Sodexolla muun muassa Ilmarisen ja Stora Enson henkilöstöravintoloiden päällikkönä.

Paikalleen ei saa jämähtää

Salmi kuvailee itseään ”hieman hulluksi”, sillä hän rakastaa haasteita.

– Nautin työssäni eniten juuri vaihtelevuudesta. Vastuullani ovat sekä ravintoloiden henkilöstö- että talousasiat. Pidän siitä, että yksikään päivä ei ole samanlainen. Yksi puhelinsoitto voi muuttaa työpäivän kulun.

Työturvallisuudella on suuri merkitys niin Sodexolle kuin Nesteelle ja siitä huolehtiminen on Salmen työn peruspilareita.

–Turvallisuus on huomioitu kaikessa arkisessa tekemisessä. 

Asiakkaan pitäminen tyytyväisenä on Salmelle tärkeää. Hän tapaa säännöllisesti asiakkaan edustajia ja keskustelee heidän toiveistaan. Salmi kannustaa alaisiaan kehittämään omaa osaamistaan ja pitää huolta siitä, että pysyy myös itse ajan hermolla.

– Nykyisin on tarjolla paljon koulutuksia, joissa käyn mielelläni. Seuraan ammattilehtiä ja keskustelen kollegoideni kanssa maailman menosta. Ravintoloihimme tulee säännöllisin väliajoin harjoittelijoita, ja heidän opettajiensa kanssa on myös mielenkiintoista jutella alan uusista tuulista.

”Superpositiivinen ammattilainen”

PRO-ehdokkaaksi Salmea ehdotti aluepäällikkö Marika Ollikainen, joka kuvailee Salmea näin:

”Sirpa tuntee asiakkaan kuin omat taskunsa ja pyrkii tiimeineen aina parhaimpaan suoritukseen. Ratkaisuiden kauaskantoisia seurauksia Sirpa miettii yhdessä ohjausryhmän ja asiakkaan kanssa. Hänen tehtävänsä on viedä isot muutokset kentälle, motivoida ja perustella. Suunnitelmallisuus ja harkinta ovat Sirpalle luontaisia ominaisuuksia.

Asiakastyytyväisyys on Sirpalle ykköskriteeri. Hän on tasapuolinen, oikeudenmukainen ja kannustava johtaja. Sirpa on muuntautumiskykyinen ja pystyy joustamaan erilaisten asiakastarpeiden edessä.”

PRO-finalisti Sirpaa voi kannustaa voittoon 31.12.2017 saakka sivulla propalkinnot.fi, minkä jälkeen tuomaristo valitsee voittajat. Vuoden 2018 PRO-tunnustukset jaetaan gaalaillassa 25.1.2018 Wanhassa Satamassa Helsingissä.