”Tämä on ollut ihana tilaisuus” − Sodexo ja Brother Christmas tarjosivat lapsiperheille jouluillallisen Oulussa ja Espoossa

22.12.2017

Brother Christmas ja Sodexo tarjosivat lapsiperheille jouluillallisen Oulun Technopolis Galaksissa sekä Espoon Stella Business Parkissa. Illallisille osallistui yhteensä lähes 300 ihmistä, jotka Brother Christmas oli kutsunut paikalle omien verkostojensa kautta.

– Näin joulun aikaan avun tarve on erityisen suuri, sillä eriarvoistuminen kasvaa koko ajan. Lapsille joulu on tärkeä juhla. Kun lapset palaavat tammikuussa kouluihin, toiset kertovat hienosta joulusta ja lahjoista, mutta joukossa on aina niitä lapsia, jotka ovat syöneet ihan arkisesti ja jääneet ilman lahjoja, toteaa Brother Christmas.

Brother Christmas oli itse paikalla Oulun tapahtumassa, johon osallistui yhteensä kuutisenkymmentä perhettä.

– Avun tarvitsijat löytyivät todella helposti paikallisen avustusryhmän avulla. Kaksi vuotta sitten, kun olin juuri aloittanut auttamisen, pystyin tarjoamaan joulun seitsemälle lapsiperheelle, viime vuonna autettavia lapsiperheitä oli 114 ja tänä vuonna voin auttaa jo 700 lapsiperhettä, Brother Christmas kertoo.

Sekä Oulussa että Espoossa vapaaehtoiset sodexolaiset valmistivat ja tarjoilivat ruuan. Perheet saivat lahjaksi myös tuotekassin ja lahjakortit.

– Halusimme tehdä yhdessä hyvää ja ilahduttaa joulun alla lapsiperheitä. Yhdessä Brother Christmasin kanssa syntyi idea Joulun taikaa -tapahtumasta. Oli hienoa, että saatoimme yhteistyössä tuottaa jouluiloa monille lapsiperheille, kertoo Sodexon aluepäällikkö Panu Lokki.

”Aidon ystävällinen tunnelma”

Espoossa lapsia ilahdutti joulupukki akrobaattitonttuineen. Lapset kerääntyivät seuraamaan ohjelmaa innoissaan ja moni kävi halaamassa pukkia.

Tapahtuma on ollut todella iloinen ja lämminhenkinen. Täällä on sellainen aidosti ystävällinen tunnelma ja joulumieli, kehui tapahtumassa mukana ollut Antti Moilanen.

Moilanen osallistui juhlaan vaimonsa Annukan sekä lastensa Iinan ja Joonan kanssa.

Ruoka oli myös todella hyvää. Lapsillamme on erityisruokavaliot, joten olimme erittäin ilahtuneita siitä, että myös heille löytyi syötävää, Annukka Moilanen iloitsee.

Joulun taikaa syntyi monen tahon yhteistyöstä. Yli 30 Sodexon työntekijää lahjoitti illan ajaksi työpanoksensa ja yhteistyökumppaneilla oli mahdollisuus tukea tapahtuman tarjoilua sekä lasten joululahjoja.

Olemme Sodexolla valtavan iloisia, että saimme yhdessä Brother Christmasin kanssa tarjota perheille tämän jouluisen tapahtuman. Juhlassa vallitsi huikean ihana tunnelma, lapsista huokui todellinen ilo ja tilaisuuden kruunasi pukin vierailu, kertoo Sodexon liiketoimintajohtaja Pia Romu.

Sodexolla taas on jo pitkään ollut maailmanlaajuinen Stop Hunger -ohjelma, jonka avulla se taistelee nälkää vastaan eri puolilla maailmaa.

– Viime vuoden aikana vapaaehtoisemme maailmalla jakoivat yhteensä 5,7 miljoonaa ateriaa. Haluamme hyödyntää osaamistamme ja asiantuntijuuttamme myös Suomessa auttaaksemme niitä ihmisiä ja yhteisöjä, jotka tarvitsevat sitä. Joulun taikaa -tilaisuus oli yksi tapa toteuttaa Stop Hunger -ohjelmaamme ja kantaa yhteiskuntavastuuta, kertoo Panu Lokki.

 

brother christmas oulu

Oulun tapahtumassa mukana ollut Brother Christmas on auttanut apua tarvitsevia lähimmäisiä vuodesta 2015 lähtien. ”Kuka tahansa voi auttaa”, hän muistuttaa.

 

joulupukki espoo

Joulupukki tonttuineen ilahdutti espoolaislapsia lahjoilla ja joululauluilla.