Laadukas työnsisältö parantaa sodexolaisten elämänlaatua

15.1.2018

Sodexon palveluksessa on rautaisia ammattilaisia. Tapasimme kolme sodexolaista ja kysyimme, mikä on saanut heidät viihtymään Sodexolla pitkään. Kaikki nauttivat monipuolisesta työstä, hyvästä työilmapiiristä ja mukavista esimiehistään, jotka osoittavat heille arjessa luottamusta ja arvostusta.

Palvelupäällikkönä A-lehdillä

Hannele Eskelinen on koulutukseltaan Haaga-Heliasta valmistunut hotelli- ja ravintola-alan restonomi. Hän aloitti työt Sodexolla 15 vuotta sitten ja on työskennellyt monissa eri tehtävissä. Tällä hetkellä Eskelinen toimii A-lehdillä palvelupäällikkönä.

– On hienoa, että Sodexolla on mahdollista siirtyä halutessaan talon sisäisesti uusiin tehtäviin. Parasta työssäni ovat kivat työkaverit ja haasteellinen työ. Ilmapiiri työpaikalla on rennon positiivinen ja työpaikalla kuuluu usein naurua. Tiimihenki on sellainen, että pidämme aina toistemme puolia ja täällä on tekemisen meininki.

Hannele tykkää työssään siitä, että mikään päivä ei ole samanlainen ja aina tulee joku uusi juttu mitä hän tykkää tehdä. Taloudellinen vastuu on mukavaa, ja hänellä on tulosvastuu toimipaikastaan. Hän vastaa keittiötoiminnasta ja toimipisteen tilojen puhtaanapidosta sekä toimii esimiehenä 10 työntekijälle.

– On todella mukavaa, että saamme tuottaa myös edustuspalveluita. Työhön kuuluu myös budjetointia, ennustamista sekä asiakkaiden yhteyshenkilönä toimimista. Työni sisältää sekä käytännön hommia että paperitöitä. Nautin siitä, että työ on päivätyötä ja viikonloput ovat pääsääntöisesti aina vapaat.

– Esimieheni on parhaimpia, joita minulla on koskaan ollut. Hän luottaa minuun, kyselee kuulumisia, mielipiteitäni eri asioihin ja kiittää hyvin tehdystä työstä.

Hannele osallistuu myös päällikköpalavereihin, joissa jaetaan vinkkejä kollegojen kanssa ja voidaan vaikuttaa tuleviin muutoksiin.

Keittiömestarina Finnairilla

Henri Koski on koulutukseltaan ravintolakokki ja hän on ollut Sodexolla töissä lähes 10 vuotta. Hän aloitti ruokapalveluvastaavana ja siirtyi sitten kokin tehtäviin. Henri suoritti Sodexon järjestämän esimiehen erityisammattitutkinnon ja kun Sodexon Finnairin henkilöstöravintolapuolen toimipisteestä vapautui keittiömestarin paikka, hän pääsi sinne.

– Olen ollut keittiömestarina nyt neljä vuotta. Koska Sodexo on iso organisaatio, sisäiset siirrot ovat täysin mahdollisia. Yritys järjestää myös sisäisiä koulutuksia, jotka auttavat uralla eteenpäin.

Parasta Henrin työpaikassa on hyvä työporukka, joka on yksi syy siihen, että hän on työskennellyt pitkään Sodexolla.

– Meillä on hauskaa keskenämme ja aina joku jaksaa viljellä hyvän mielen juttuja. Ilmapiiri on rento ja avoin, eikä työpaikalla ole ylimääräistä draamaa tai riitelyä. Työntekijät tulevat hyvin toimeen keskenään ja siitä kertoo myös pieni vaihtuvuus.

Henri arvostaa päivätyötä ja sitä, että työtehtävät ovat mukavia, monipuolisia ja vaihtelevia.

– Pääsen toteuttamaan itseäni melkein niin paljon kuin haluan. Minulla on vastuu keittiöpuolesta ja kahdeksan hengen tiimini johtamisesta. Tämä ei ole liukuhihnatyötä, vaan siinä on sopivasti toimistotyötä, paperihommia ja käytännön keittiötyöskentelyä.

Yhteistyö esimiehen kanssa toimii myös loistavasti.

– Keskinäinen arvostus ja luottamus on vaikuttanut siihen, että olen viihtynyt Sodexolla niin pitkään. Esimies kyselee, kuuntelee ja huomioi mielipiteeni. Jos haluan tehdä jonkun asian tietyllä tavalla, niin se yleensä onnistuu. Esimies antaa myös kiitosta ja palkitsee hyvin tehdystä työstä.

Ruokapalveluiden kehittäjänä

Katri Saraste on koulutukseltaan hotelli- ja ravintola-alan restonomi (AMK) ja opiskelee ylemmän ammattikorkeakoulun restonomitutkintoa. Hän aloitti Sodexolla 12 vuotta sitten operatiivisen liiketoiminnan assistenttina ja Food Service Desing -koordinaattorina. Suoritettuaan ylemmän ammattikorkeakoulun opintoja hän eteni urallaan nykyiseen tehtäväänsä Food Service Development Specialistiksi. Katri kehittää ja hallinnoi ruokapalveluiden palveluratkaisuja pohjoismaisessa tiimissä.

– Nautin siitä, että organisaatio on luotettava, hyvin tunnettu ja toimii globaalisti.

Katri kertoo, että hänen työkaverinsa ovat ihania, eloisia ja värikkäitä ihmisiä, ja heistä jokainen tuo oman osaamisensa ja persoonansa tiimiin niin, että he ovat vahva porukka. Työpaikalla on hyvä ilmapiiri ja myös vitsit lentävät, mikä piristää päivää.

– Työni on mielenkiintoinen palapeli erilaisia työtehtäviä. Tutkin työssäni asiakkaiden tarpeita, joiden pohjalta luomme erilaisia palveluratkaisuja. Ihanaa on, kun työssä pääsee olemaan luova ja esimerkiksi ideoimaan mitä ravintoloissa kannattaa tarjota asiakkaille. Tutkin myös asiakastyytyväisyyttä ja miten palvelut vastaavat asiakkaiden toiveita.

Visuaalisesti lahjakas Katri pääsee työssään myös suunnittelemaan erilaisia materiaaleja. Hän tekee myös paljon erilaisia käännöstöitä. Värikkyyttä työhön tuovat välillä työmatkat ulkomaille ja Ruotsin, Tanskan ja Norjan tiimien tapaamiset.

 – Minulla on hyvät esimiehet. On mukavaa, että kykyihini luotetaan ja annetaan vastuuta. Saan tehdä aika itsenäisesti asioita ja esimerkiksi projekteja varten käydään läpi tärkeät suuntaviivat, jonka jälkeen annetaan sopivasti vapautta hoitaa tehtävät. Esimiehet myös kiittävät hyvin tehdystä työstä ja arvostavat, kun joku asia on hoidettu hyvin. He myös kysyvät mielipidettäni päätöksiin, jotka liittyvät vastuualueeseeni ja pystyn näin vaikuttamaan asioihin.

Sodexon rautaiset ammattilaiset

Kuvassa Katri Saraste, Henri Koski ja Hannele Eskelinen.