Arvostettu tunnustus Sodexon keittiömestarille

19.2.2018

Tampereen Sodexo Kulmasarviksen keittiömestarille, Markku Saloselle, on myönnetty Suomen Keittiömestarit ry:n Cordon Bleu -kääty. Käädyt myönnetään aktiivisille Suomen Keittiömestareiden henkilöjäsenille ammattikunnan eteen tehdystä työstä ja niitä on myönnetty Suomessa noin 350 kappaletta.

– Kollegoiden antama tunnustus tuntuu hienolta. Ilmeisesti asioita on tullut tehtyä oikein, kun tämä minulle myönnettiin. Lisää kyllä katu-uskottavuutta, Salonen naurahtaa.

Vuonna 1987 kokiksi valmistunut, uransa Tampereen Näsinneulassa aloittanut Salonen on työskennellyt Sodexolla nyt 16 vuotta. Salonen nauttii siitä, kun voi työllään tarjota ihmisille elämänlaatua parantavia palveluita. Uransa huippuhetkiksi hän kokee tilaisuudet, joihin asiakas ja asiakkaan asiakas ovat olleet tyytyväisiä.

– Olen ollut Pirkanmaan Keittiömestariyhdistyksen mukana tekemässä montaa hienoa tapahtumaa. Mieleeni on jäänyt esimerkiksi presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto vuonna 2013 Tampere-talossa. Myös työharjoitteluni Sisiliassa kymmenen vuotta sitten oli mieleenpainuva kokemus. Oli hienoa nähdä ja oppia paikallista ruokakulttuuria, Salonen kertoo.

Keittiömestarin päivät kuluvat vauhdikkaasti. Salonen kertoo tekevänsä pitkälti konttorihommia, muun muassa ostamista, tavaran vastaanottoa, asiakasviestintää ja suunnittelua. Lisäksi työhön kuuluu kuormanpurkua, grillipisteen hoitamista, henkilökunnan ohjeistamista ja ohjaamista sekä asiakasyritysten tilaisuuksien järjestämistä.

– Pidän työni vaihtelevuudesta ja siitä, että voi koko ajan puuhastella jotakin. Tässä työssä tilanteet muuttuvat äkkiä ja homma täytyy hallita kiperissäkin tilanteissa. Työssäni parasta on se, kun saa asiat rullaamaan ilman, että ”kone yskii”, Salonen summaa.

Markku Salonen tunnustuksensa kanssa