Mindful Eating -teemaviikko tuo tarjolle voimakkaita makumaailmoja

16.4.2018

Sodexon ravintoloissa vietetään Mindful Eating -teemaviikkoa viikolla 17 eli 23.–27.4. välisenä aikana.

Teemaviikon ruokalistasta vastaavat Sodexon pohjoismaiset Culinary Chefit, ruotsalainen Edis Dautovic ja suomalainen Joonas Immonen. He valitsivat ruokalistalle 15 ruokaa. Mukana on pääruokia, kasvisruokia, keittoja ja grilli & hot kitchen -ruokia.

– Kävimme läpi 300 reseptiä ja poimimme sieltä mukaan ne, jotka vaikuttivat mielenkiintoisimmilta. Valitsimme mukaan reseptejä, joissa on voimakas makumaailma ja yksinkertaiset valmistusmenetelmät. Haluamme yllättää asiakkaat.

Raaka-aineissa on paljon maisseja, kidney-papuja, sitruunoita ja yrttejä.

– Ilman korianteria nämä reseptit eivät luonnistu, keittiömestarit nauravat.

Muutenkin mausteiden kirjo on runsas: chilejä, kuminaa, juustokuminaa, curryä ja oreganoa.

Ruuat ovat kauniita ja yksinkertaisia. Mukana on paljon kasviksia. Maantieteellisesti ruokien vaikutteet tulevat Välimereltä, Lähi-idästä ja Aasiasta.

– Pidämme annokset melko yksinkertaisina ja viimeistelemme ne reilulla yrttikerroksella. Valitsimme ruokien valmistukseen kasviöljyjä, makua korostavia mausteita ja terveellisiä valmistusmenetelmiä, kuten höyryttämistä, keittämistä sekä grillaamista ilman lisättyä rasvaa.

Mindful Eating -teemaviikolla rohkaistaan lounastajia nauttimaan ruuasta ja ruokailuhetkestä kaikessa rauhassa.  Syödessä olisi hyvä kuunnella omaa kehoa ja syödä nälän ja kylläisyyden mukaan. Kun syö hitaammin, ehtii nauttia ruuan mauista, eikä tule syöneeksi liikaa.

Mindful Eating -teemaviikkoa vietetään Sodexon ravintoloissa viikolla 17. Jokainen ravintola saa itse määritellä, miten viikkoa viettää, joten on hyvä tarkistaa ruokalista omasta ravintolasta.

Mindful Eating -kampanja Sodexon ravintoloissa 23.–27.4.