Värikäs Intia valloittaa Sodexon ravintolat

1.10.2018

Sodexon ravintoloissa vietetään jälleen teemaviikkoa 8.–12.10. Colourful India -teemaviikolla tarjoamme perinteisiä, mausteisia ja värikkäitä intialaisia ruokia.

Teemaviikon pääosassa ovat mausteet, maukkaat kastikkeet, monipuoliset kasvikset, riisi ja leipä. Eksoottisen keittiön maut, värit ja tuoksut tuovat lämpimän tuulahduksen Intiasta keskelle syksyistä Suomea.

– Asiakkaat toivovat meiltä jatkuvasti teemaviikkoja, ne ovat kovin pidettyjä. Maateemat ovat selkeitä ja helppoja hahmottaa, ehkä siksi ne ovat suosituimpia teemojamme, kertoo Culinary Chef Joonas Immonen.

Valikoimassa on nelisenkymmentä erilaista reseptiä, joista kukin toimipaikka valitsee itse omalle asiakaskunnalleen sopivimmat.

– Intialaisen makumaailman perusta ovat mausteet. Teemaviikon ruuissa maistuvat juustokumina, kurkuma, inkivääri, chilit, korianteri, kaneli, kardemumma ja neilikka, luettelee Immonen.

Kasvisruuat ovat teemaviikon tähtiä.

– Ne ovat hyvin maukkaita. Intialainen kasvisruoka on herkullista, helposti lähestyttävää ja hyvä tapa tutustuttaa uusia ihmisiä kasvisruokaan, sillä ruuissa on runsaita makuja ja upeaa kermaista tekstuuria, joka syntyy kookosmaidosta.

Intialaistyyppiset mausteet, kuten tumma kardemumma, kumina ja anis, ovat muutenkin olleet viime aikoina muodissa erityisesti jälkiruuissa.

Tarjolla on perinteisiä raitoja, chutneyä, koftia eli intialaisia lihapullia, curryja sekä naan-leipää. Kasvisten ja papujen lisäksi viikon ruuissa käytetään lammasta ja kanaa.

– Intiassa ruokailu on aina sosiaalinen tapahtuma ja siihen kulutetaan paljon aikaa. Toivomme, että meidänkin asiakkaamme malttavat teemaviikolla nauttia kaikessa rauhassa lounaasta maistellen uusia makuja, Immonen toteaa.

Toimipaikat kokoavat itse menut ja viettävät viikkoa itse valitseminaan päivinä. Kannattaa siis tarkastaa lista oman ravintolan sivuilta. Tervetuloa makumatkalle Intiaan!

Sodexo Colourful India