Kolme sodexolaista pääsi arvostetun PRO-kilpailun finaaliin

15.11.2018

Tänä vuonna Sodexolla on ennätykselliset kolme ehdokasta PRO-kilpailun finaalissa. Finaaliin päässeet sodexolaiset ovat: ammattikeittiön työntekijä Rose Alibasya-Jokela, keittiömestari Jussi Mettälä ja ravitsemispäällikkö Juha Rautakorpi.

PRO on tunnustuspalkinto horeca-alan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan vuosittain 15 eri sarjassa. Samalla juhlistetaan alan kovaa osaamista ja kohennetaan koko alan arvostusta. Vuoden 2019 PRO-tunnustukset jaetaan gaalaillassa 31.1.2019 Finlandia-talossa.

Rose on työtiimin aurinko

Rose Alibasya-Jokela työskentelee ammattikeittiön työntekijänä Nokia Rusko Oulussa. Rose on rautainen alansa ammattilainen ja työtiimin aurinko. Rosella on ilmiömäinen nimimuisti ja hän muistaa satojen asiakkaiden nimet ulkoa. Rosella asiakaspalvelu tulee suoraan sydämestä, siinä ei ole mitään teeskentelyä tai yrittämistä takana. Hän hurmaa olemuksellaan sekä asiakkaat että työkaverit. Moni asiakas on sanonut, että vaikka töissä olisi millainen stressi, se helpottaa, kun tulee lounaalle ja tapaa Rosen.

Rose on kotoisin Indonesiasta ja oppi jo lapsena myyntityöhön, kun hän heräsi kahden aikoihin yöllä äitinsä kanssa leipomaan kakkuja, joita sitten myi kadulla. Kakkurahoilla kustannettiin Rosen koulunkäynti.

Jussi nauttii hektisistä työpäivistä

Keittiömestari Jussi Mettälä työskentelee Nokia One -ravintolassa. Yli 30 vuoden ravintola-alan työkokemuksensa ja noin 20 vuoden keittiöpäällikön tietämyksensä ansiosta Jussi voi ottaa minkä tahansa työtilanteen haltuun asiaa kummemmin hermoilematta. Hän toimii aina rationaalisesti paineenkin alla ja osaa ohjeistaa myös muita, mitä missäkin kohtaa pitää ottaa huomioon, jotta projekti saadaan valmiiksi ajoissa.

Toisin kuin moni muu, Jussi nauttii aidosti hektisistä työpäivistä ja lähes mahdottomista haasteista. Vankka ammattitaito ja periksiantamaton luonne tekevät hänestä luotettavan keittiömestarin, josta kenelläkään hänen alaisellaan ei ole mitään pahaa sanottavaa. Jussi tuleekin toimeen kaikkien kanssa, ja monet nuoret hakeutuvat hänen oppiinsa.

Juha ei menetä malttiaan

Ravitsemis- ja ruokapalvelupäällikkö Juha Rautakorpi työskentelee Tampereen yliopiston Linna-ravintolassa ja TTY:n Hertsi-ravintolassa. Juha on rautainen ammattilainen korkeakouluravintoloiden menusuunnittelussa, tuotteistuksessa ja raaka-aineiden hallinnassa. Hänellä on laaja näkemys toimintakentästä ja hän tuntee syvällisesti asiakasodotukset. 

Neljäntoista Sodexo-vuoden aikana Juhan työnkuvat ovat vaihdelleet pizzanpaistajasta kokiksi ja keittiömestariksi. Hän on opiskellut työn ohessa keittiömestariksi, näyttänyt pikkuhiljaa kyntensä ja edennyt urallaan. Juha ei menetä malttiaan kiireenkään keskellä, vaan ohjaa tyynesti, mutta päämäärätietoisesti tiimejään. Kustannuspaineista huolimatta Juha pystyy tarjoamaan opiskelijoille terveellistä ruokaa, jossa yhdistyvät suomalaisuus ja kansainväliset trendit.

Onnea vielä kaikille finalisteille! Valittuja PRO-finalisteja voi kommentoida 16.12.2018 saakka sivulla www.propalkinnot.fi, minkä jälkeen tuomaristo valitsee voittajat. 

PRO-finalistit Rose, Jussi ja Juha