Sodexon Rose Alibasya-Jokela nappasi kaksi PRO 2019 -palkintoa

1.2.2019

Sodexon Rose Alibasya-Jokela palkittiin eilen horeca-alan ammattilaisten PRO 2019 -tunnustuksella ammattikeittiön työntekijä -sarjassa. Lisäksi hänelle myönnettiin lehdistöpalkinto. Alibasya-Jokela työskentelee kassatarjoilijana Nokian henkilöstöravintolassa Oulussa.

Alibasya-Jokela sai eilen illalla arvostetun tunnustuksen työstään, kun horeca-alan ammattilaisista ja Aromi-lehden työntekijöistä koostunut raati julisti PRO 2019 -voittajat.

Rose Alibasya-Jokela työskentelee kassatarjoilijana Nokia Rusko Oulussa. Rose on rautainen alansa ammattilainen ja työtiimin aurinko. Rosella on ilmiömäinen nimimuisti ja hän muistaa satojen asiakkaiden nimet ulkoa.

– Rosella asiakaspalvelu tulee suoraan sydämestä, siinä ei ole mitään teeskentelyä tai yrittämistä takana. Hän hurmaa olemuksellaan sekä asiakkaat että työkaverit. Moni asiakas on sanonut, että vaikka töissä olisi millainen stressi, se helpottaa, kun tulee lounaalle ja tapaa Rosen. Asiakkaat todella pitävät hänestä, sillä he tuovat hänelle jopa joululahjoja. Hän on ehdottomasti hieno esimerkki siitä, kuinka asiakaspalvelutyössä voi nauttia siitä, että saa asiakkaan jokaisen päivän paremmaksi, kertoo aluepäällikkö Panu Lokki, joka ehdotti Alibasya-Jokelaa PRO-kilpailuun.

Rose on kotoisin Indonesiasta ja oppi jo lapsena myyntityöhön, kun hän heräsi öisin kahden aikoihin äitinsä kanssa leipomaan kakkuja, joita sitten myi kadulla. Kakkurahoilla kustannettiin Rosen koulunkäynti.

Rosen asenne vakuutti myös lehdistön

Alibasya-Jokelalle myönnettiin myös lehdistön PRO-palkinto. Seitsemänhenkinen tuomaristo totesi, että tänä vuonna kisa lehdistöpalkinnosta oli poikkeuksellisen kovatasoinen.

– PRO-palkinnon arvoisen huippuammattilaisuuden lähtökohtana voi olla myös sellainen jokapäiväinen suoritustasotyö, jonka ytimessä on kaikkien alalla työskentelevien päämäärä. Se on tyytyväinen asiakas, joka lyhyen arkisen kohtaamisenkin jälkeen kokee olevansa arvostettu vieras, josta välitetään. Vuoden 2019 lehdistön PRO-palkinnon saa ehdokas, jonka tarina on kuljettanut hänet köyhistä oloista alansa huippuammattilaiseksi sinnikkään asenteen ja aurinkoisen luonteen avulla, tuomaristo totesi perusteluissaan.

Tänä vuonna Sodexolla oli ennätykselliset kolme ehdokasta PRO-kilpailun finaalissa. Finaaliin päässeet muut sodexolaiset olivat keittiömestari Jussi Mettälä ja ravitsemispäällikkö Juha Rautakorpi.

PRO on tunnustuspalkinto horeca-alan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan vuosittain 15 eri sarjassa. Samalla juhlistetaan alan kovaa osaamista ja kohennetaan koko alan arvostusta. Vuoden 2019 PRO-tunnustukset jaettiin eilen gaalaillassa Finlandia-talossa.